avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Taxa abuzivă asociație de locatari. Stimati ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Taxa abuzivă asociație de locatari. Stimati juriști, am o ...

Taxa abuzivă asociație de locatari.
Stimati juriști, am o problemă cu administratorul scării unde am firma, nu am pomenit niciunde că trebuie să plătești o taxă de 200 de lei unei asociații de locatari pentru că ai firmă, mulți mi-au spus că este o taxă abuzivă și am primit confirmare din următoarea situație: lângă noi este un salon amplasat care e funcționează ilegal, în sensul că nu are firmă, autorizație, etc. acel salon plătește 200 de lei deși taxa este pentru firme. plus de asta clienții mei nu intră pe scară, nu folosesc liftul și nu am sediul social la spațiul închiriat. Ce pot face? Cum pot sau ce autorități trebuie să sesisez, e un hoț acest adiministrator și câștigă bani pe spatele fraierilor iertați limbajul care merg pe principiul lasă că merge și așa.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:08, 19 Octombrie 2021
1- Conform disp L nr 106/2018 asociatiile de locatari au avut termen sa se transforme in asociatii de proprietrai
2-Conform disp L nr 196/2018 in cazul in care in imobilul d elocuit in comun,un spatiu cu destinatia d elocuinta de schimba in sediu social sau lucrativ,pentru calcularea cotelor lunare de intretinere,asociatia d eproprietari urmeaza sa negocieze o conventie
2-Pentru suma impusa administratorul de imobil va elibereaza document justificativ?
Pentru clarificarea situatiei sesizati oficial reprezentantul legal al asociatiei de proprietari in persoana presedintelui de asociatie

ynocentta a scris:

1- Conform disp L nr 106/2018 asociatiile de locatari au avut termen sa se transforme in asociatii de proprietrai
2-Conform disp L nr 196/2018 in cazul in care in imobilul d elocuit in comun,un spatiu cu destinatia d elocuinta de schimba in sediu social sau lucrativ,pentru calcularea cotelor lunare de intretinere,asociatia d eproprietari urmeaza sa negocieze o conventie
2-Pentru suma impusa administratorul de imobil va elibereaza document justificativ?
Pentru clarificarea situatiei sesizati oficial reprezentantul legal al asociatiei de proprietari in persoana presedintelui de asociatie

Sunt toti mâna-n mâna. Nu exista chitanța pentru acei 200 de lei plătiți lunar.
Sesizati oficial serviciul de sprijinire si indrumare asociatii de proprietari din primaria teritoriala
Este situatie delicata ,care poate genera urmari neplacute pentru administratorul de imobil care incaseaza sume financiare fara eliberare documente justificative si care nu se inregistreaza in evidentele contabile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, de aproximativ 5 ani la parterul blocului destinat ... Miele74 Miele74 Buna ziua, de aproximativ 5 ani la parterul blocului destinat locuintelor isi desfasoara activitatea(spatiu in chirie)un birou notarial fara nici un fel de ... (vezi toată discuția)
Taxa caine.de cateva luni a aparut pe lista de plata a intretinerii ... alina_25 alina_25 Taxa caine.De cateva luni a aparut pe lista de plata a intretinerii afisata la avizier si o rubrica care scrie \"Taxa caine \" desi unele persoane au caini nu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. as dori de la dvs. un sfat. cum sa procedez cu vecinii ... Gabriel1956 Gabriel1956 Buna ziua. As dori de la dvs. un sfat. Cum sa procedez cu vecinii ai caror copii se joaca pe scara blocului producand zgomot deranjant. Glasurile copiilor sunt ... (vezi toată discuția)