avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Activitate Alexandru7771252

Activitate Alexandru7771252

buna ziua, am si eu o situatie mai delicata cu parintii mei. Tatal meu vrea sa divorteze dar:
1. casa si locul este pe contract de vanzare-cumparare( terenul a fost taica-su lu mama care a decedat) si sunt trecuti amandoi fiind propietari ( mama si tata ).
2.tot pe acelasi teren avem si o firma care este pe numele meu si a tatalui meu ( doar firma nu si constructia pe teren )...
Ce masuri se iau, cum se imparte firma daca ei sunt propietari pe teren dar eu sunt doar pe firma si sediu acelasi?
Multumesc.
Buna ziua, vreau sa-mi deschid o firma si am o nelamurire la nume...
firma este deja facuta SC ZZZ ZZZ ZZZ SRL ( de exemplu ), dar intrebarea mea este daca pot sa iau numele altui restaurant ( logo ) aflat din alta localitate... adica de exemplu, in Cluj este un restaurant cu numele "La grasu mananci bine"... e si eu vreau sa il deschid in Brasov.. pot fii dat in instanta luandu-le numele fara sa ii contactez de exemplu ? sau trebuie sa ii contactez daca pot sa le folosesc numele firmei..
adica mai pe scurt in acte am alt nume la firma si la logo-ul firmei sus pe pancarda si pe meniuri vreau sa scrie " la grasu mananci bine" de exemplu...multumesc
Buna ziua,

Locuiesc la curte si intentionez sa fac o modificare la gardul existent, mai exact sa daram o parte din el (acoperiș și un perete lateral care e in curte și să rămână doar cel de la vecinu ) pentru a face o poarta de garaj. As dori sa stiu, pentru a evita aparitia unor probleme neplacute, daca pentru aceasta operatiune am nevoie de autorizatie de constructie? Eu știam că trebuie să vorbesc cu vecinu dacă mă lasă să construiesc.

Multumesc.