avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 176 soluții astăzi
Forum Activitate anamaria13

Activitate anamaria13

Legea 1/2000
Art. 28 alin. (6) Membrii formelor asociative aflaţi în devălmăşie sau indiviziune nu pot înstrăina propriile cote-părţi unor persoane din afara acestora.
În lumina acestei reglementări, testamentul făcut în favoarea unei persoane din afara composesoratului este un act legal? Testamentul este asimilat unui act de înstrăinare? Va multumesc!
Composesoratul și membrii săi

După înființarea unui composesorat și validarea membrilor de către Comisia Județeană, acesta a primit de la aceasta anexa 39, unde apar numele și prenumele fiecărui membru validat. Până la punerea în posesie au trecut ani, între timp mulți dintre ei au decedat, Composesoratul a cerut în scris comisei de validare comunicarea unui minim de date despre fiecare membru (CNP), dar răspunsul a fost că doar membrul respectiv poate cere datele (legea 544 - datele personale nu sunt date de interes public). Cum se poate ieși din această fundătură, astfel încât composesoratul să își poată cunoaște în mod corect membrii? Mulțumesc!
Asa cum exista un regulament privind Registrul national al Asociatiilor si fundatiilor (fara scop patrimonial), exista cumva si un Regulament privind Registrul special al entitatilor infiintate prin Legea 1/2000 (composesorate, obsti de mosneni, etc)? Daca vreau sa obtin o comunicare cu acel numar din registrul special, ce trebuie sa cer Judecatoriei?
Multumesc mult, am inteles nuanta.
O hotarare judecatoreasca aflata in ultima instanta (nu mai este cale de atac) de dizolvare a unei asociatii pronuntata pe 1 decembrie (am vazut asta pe net, pe scurt, continutul hotararii), isi produce efectele din momentul pronuntarii (1 dec) sau din momentul in care o primesc? Daca se poate si articolul care reglementeaza acest aspect? Adica pot sa ma fac ca nu stiu si sa continui activitatea ca si pana atunci? Multumesc.
In cazul Hotararii date de Curtea de apel (recurs), reclamantul fiind o persoana fizica si paratul o asociatie, speta fiind dizolvarea acesteia, mai exista vreo cale de atac (in tara sau strainatate)? Multumesc!
Va multumesc foarte mult!
Din eroare, o obste care are in devalmasie o pasune (art. 28 din L 1 /2000) are o sentinta de infiintare cf. OG 26 din 2000, ca si cum ar fi un ONG, desi in actul constitutiv este mentionata L 1 pe 2000 dar din pacate si OG 26. Ce trebuie facut pentru intrarea in legalitate, avand in vedere ca scopul ei este patrimonial si nu are legatura cu OG 26? (Daca se poate face ceva...)
Testatorul lasa unul legatar o parte a masei succesorale dar are si 2 copii. Testatorul moare si, inainte de a se intocmi certificatul de mostenire, moare si legatarul, care are la randul sa 2 copii. Ce se intampla cu partea trecuta in testament? Revine copiilor legatarului?Testamentul isi pierde valabilitatea? Multumesc!
O asociatie composesorala a fost pusa in posesie cu un teren acum 3 ani. Masuratorile nu corespund cu terenul, in sensul ca pe tren s-au gasit mai putine hectare. Demersurile de pana acum nu au avut rezultat, titlul nu se poate elibera din cauza litigiului. Intrebarea este: asociatia este obligata sa plateasca impozit pe teren daca nu are titlu? Daca da, este obligata sa plateasca pe intreaga suprafata scriprica sau numai pe cea cu care a fost efectiv pusa in posesie? In afara deschiderii unui proces, se poate face altceva ?