avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Activitate alinapaula10

Activitate alinapaula10

Buna ziua,

Daca o persoana in varsta care a trait mai multi ani in afara tarii( tara non ue) a revenit in tara si are probleme de sanatate ( necesita insotitor) aceasta poate depune acte in vederea obtinerii unui insotitor daca are pensie si din tara respectiva? I se poate intrerupe pensia de acolo??
Buna ziua,

am un caz de angajat pe perioada determnata. Persoana are o problema cu copilul si trebuie sa intre in maternal cu Art. 51, [suspendarea din initiativa salariatului], lit. b concediu pentru ingrijirea copilului bolnav in varsta de pana la 7 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pentru afectiuni intercurente, pana la implinirea varstei de 18 ani; Intrebarea mea este: ii fac suspendare sau incetare? I s a mai prelungit contractul pana cand trebuie sa intre in maternal.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Sa aveti printat contractul cu firma.

Sa ne anuntati si pe noi ce va ieși mai departe dupa depunerea sesizării.
Fiind o problema internațională rămâne de văzut ce va fi mai departe.

O soluție ar trebui găsită.
Depinde si care este legea aplicabilă contractului dar soluție ar trebui să existe daca este in afara legii.

În caz de probleme majore mergeți la avocat pentru a se cauta variante de atac pentru ca trebuie să existe...

Buna ziua,

am revenit cu vesti... din pacate nici bune nici rele. Am facut aseara plangere la politie. Domnul de acolo m a sfatuit sa merg si la ANPC. Si azi dimineata am mers si la parchet pt plangerea penala, doar ca domnisoara de acolo de la audiente era depasita de situatie si sfatul dansei a fost sa le platesc suma ceruta si sa inchid contul online. A zis ca sigur in ctr. pot fi clauze care ii acopera pe ei.

Voi merge mai departe si pe ANPC sa vad ce zic si ei.

REVIN CU VESTI, imediat ce mai am.
ok. asa am sa fac. multumesc!
Multumesc pentru promptitudine.

Pot sa fac sesizare la ANPC chiar daca nu am incercat sa ma inteleg pe cale amiabila cu "vanzatorul"?
Buna ziua,

am si eu o problema. Am creat un cont pe un site de dating in luna noiembrie 2018, am platit suma de 60 de lei pt o luna, Am acceptat conditiile de prelungire cu gandul ca voi fi intrebata cand va venii ziua platii urmatoare si nu ca mi se va lua din cont suma de 300 de lei fara nicio aprobare din partea mea. Mi-au fost luati banii din cont in luna decembrie fara acordul meu, si s-a mai prelungit valabilitatea contului pt o perioada. Am mers la banca si am schimbat cardul pt a nu mai putea cei ce administreaza siteul sa o faca si a doua oara. Problema este ca ieri 01.02.2019, am primit un email, in care mi se cere sa achit din nou suma de 351 lei pana pe data de 07.02.2019 altfel vor apela la o agentie de recuperare si implicit voi platii o suma mult mai mare, Am nevioie de un sfat... ce pot sa fac pe mai departe. Nu vreau sa platesc aceasta suma,evident, dar nici nu vreau sa fiu pusa in situatia in care sa platesc mult mai mult.

Mentionez ca sediul lor este un Luxembourg si ca nu au un numar de tel la care pot fi contactati. Iar la email raspun in 3 zile lucratoare...

Am dat doar numarul cardului nu si alte date...
Discuție angajare
Cum ti angajat un om, care vrea sa isi dea demisia, dar tu ai investit in el prin cursuri de specializare. In afara de clauza in contract ca pe un termen de .... nu are voie sa isi dea demisia, iar daca totusi vrea sa o faca sa il pui sa isi achite cursul/curusrile, se mai poate in vreun fel acest lucru?

multumesc anticipat!