avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1150 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare

Cum ti angajat un om, care vrea sa isi dea demisia, dar tu ai investit in el prin cursuri de specializare. In afara de clauza in contract ca pe un termen de .... nu are voie sa isi dea demisia, iar daca totusi vrea sa o faca sa il pui sa isi achite cursul/curusrile, se mai poate in vreun fel acest lucru?

multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:38, 23 Iulie 2018
Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.

Obligarea salariatului la suportarea tuturor cheltuielilor ocazionate de pregatirea sa profesionala, proportional cu perioada nelucrata din perioada stabilita conform c.i.m. / actului aditional la contractul individual de munca nu mai subzista in situatia celorlalte situatii de incetare de drept a c.i.m. sau a concedierii in baza art.61 lit.c si d, art.65 si art.66 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In legatura cu actul aditional la cim ContSters304190 ContSters304190 in legatura cu actul aditional la cim am si eu o nelamurire... eu am avut cim pe o perioada determinata. dupa ce a expirat aceasta perioada am mai semnat un ... (vezi toată discuția)
Pot anula un contract de munca semnat daca nu am inceput inca munca? xyzc123 xyzc123 Buna ziua, Am semnat un contract de munca cu data de incepere peste 1 luna. Mentionez ca perioada de proba din contract este de 0 zile. Daca nu doresc sa ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca traistarudragos22 traistarudragos22 Buna ziua! Urmeaza sa parasesc locul de munca actual, insa exista o clauza in contract care ma obliga sa platesc o anumita suma de bani pentru cheltuielile ... (vezi toată discuția)