Mihaela, din felul cum scrii, îmi dau seama că şi d-ta eşti derutată de sentinţa instanţei.Faptul că bunicii paterni împreună cu tatăl au crescut fata de la vârsta de 3 luni explică reacţia fetei, care este corectă, după părerea mea. Presupun că este o eroare a instanţei această sentinţă. Tatăl poate face apel şi probabil va câştiga. Până atunci, deşi sentinţa este executorie, eu repet sfatul meu anterior.
Încercați sa vorbiti cu fata, și sa i explicați ca așa este bine sa rămână la Dvs și poate oricând merge la tatăl sau sa l viziteze
Este foarte complicat.
Ar trebui sa puneti in executare hotararea.
Cine a hotarat ca fiica trebuie sa ramana cu d-voastra pana la divort? Aveti o decizie in acest sens? Sotul nu trebuie sa depuna nici un act pt custodia ei si nici nu are nevoie de avocat. Cand va fi procesul , el isi poate manifesta dorinta ca fiica sa ramana cu el .Fiica va fi audiata si va fi intrebata cu cine doreste sa ramana . De ce doriti sa o luati, daca ea nu isi doreste sa stea cu d-voastra ? Daca tatal doreste ca fiica sa ramana cu el , nu vad nici un impediment. Tatal nu trebuie sa depuna nici un act pt custodie. Deobicei custodia este comuna si domiciliul va fi stabilit la unul dintre parinti , celalalt parinte avand drept de vizita si obligatia de a plati o pensie de intretinere.