Situatia este una mai delicata.
In statutul asociatiei de proprietari nu scrie nimic legat de durata mandatului presedintelui sau a comitetului executiv, iar in contractul meu de mandat se specifica 2 ani.
Nelamurirea a aparut deoarece in procesul verbal al adunarii generale in care s-a infiintat asociatia de proprietari se mentioneaza ca durata mandatului presedintelui este de 1 an. Unii sustineau ca face parte din statut, altii ca nu. Asta cu toate ca in trecut cand s-a depasit termenul de 1 an nu s-a facut adunare generala pentru alegerea unui nou presedinte, iar intr-o adunare generala mai veche noul presedinte de la acea vreme (desi este avocat si fusese membru in CEx pana atunci) a scris in procesul verbal al sedintei ca durata mandatului este de 2 ani.
Buna ziua,
In cazul in care mandatul presedintelui a expirat, ce se intampla pana la alegerea unui nou presedinte?
In diferenta de timp dintre expirarea mandatului si alegerea unui nou presedinte, fostul presedinte isi mentine toate obligatiile si atributiile? Poate reprezenta asociatia, efectua plati in numele asociatiei?
Care este diferenta dintre o adunare generala ordinara si una extraordinara daca tot trebuie sa-i convoci pe toti membrii asociatiei de proprietari si sa ai dovada?
Daca o adunare generala este convocata de 20% din membrii asociatiei de proprietari, proprietarii mai trebuiesc convocati pe baza de tabel nominal convocator?
O adunare generala extraordinara poate fi convocata doar prin afisare la avizier fara ca membrii A.P. sa semneze pe tabelul nominal convocator?
In cazul adunarii generale extraordinare, convocarea se face pe baza de tabel nominal convocator si cvorumul necesar este de 50%+1? Daca da, atunci care mai este diferenta dintre adunarea generala ordinara si cea extraordinara?
Ce inseamna efectiv schimbarea destinatiei proprietatii comune: nu mai este proprietate comuna, ci individuala ori este in continuare, dar in alte conditii? In speta:
1) In zona unui bloc este un spatiu verde maricel aflat in coproprietate. Daca pe acesta se amenajeaza un loc de joaca cu leagan, tobogan, balansoar etc., se considera schimbarea destinatiei proprietatii comune?
2) Dezvoltatorul a prevazut o cale de acces de-a lungul ansamblului rezidential, dar nu a amenajat-o in acest sens, astfel ca parte din ea a devenit zona verde din jurul blocurilor, parte din ea groapa cu nisip unde unii proprietari mai parcheaza. Aceeasi intrebare: daca pe aceasta se amenajeaza un loc de joaca cu leagan, tobogan, balansoar etc., se considera schimbarea destinatiei proprietatii comune?
Buna ziua,
In ce conditii si care este procedura convocarii unei adunari generale extraordinare?
Noua lege nu face niciun fel de menţiune cu privire la participarea proprietarilor la adunarea generală extraordinară, la cvorum, la legătura dintre cei ce semnează convocatorul şi cei care participă efectiv, la existenţa unei situaţii excepţionale în care o astfel de adunare poate fi convocată etc.
Inca nu a fost actualizat statutul, urmeaza sa se faca in saptamanile urmatoare.
Rog un raspuns la intrebarea mea.
Buna ziua,
In statutul asociatiei de proprietari nu este prevazuta durata mandatalui presedintelui si a CEx-ului, dar in procesul verbal de constituire a asociatiei de proprietari se specifica un termen de 1 an de zile cu posibilitatea de efectuare de modificari ale componentei inainte de expirarea mandatalui.
Durata aceasta de 1 an de zile este valabila doar pentru CEx-ul si presedintele de la infiintarea asociatiei sau si pentru restul?
Buna ziua,
Pe spatiul verde din jurul unui bloc se doreste amenajarea unui loc de joaca. Acesta va contine, leagan, tobogan, balansoar etc.
Terenul in cauza este in proprietate comuna.
In cazul acesta se considera ca destinatia spatiului comun va fi schimbata? Mentionez ca nu va fi ingradit accesul.