Buna ziua,
la aceasta Anexa 12 face referire mai exact la Sectiunea I , art.9, Pct.4A
Eu inteleg din aceasta Anexa 12 ca nu se aplica asociatiilor de proprietari.
[ link extern ]
Multumesc pentru raspuns!
Am cautat si eu anexa 12 din legea 51/2006 pe internet pentru a o analiza dar nu am gasit-o.
Am rugat membrul din CEX , care se pare ca este si jurist sa-mi trimita textul de lege la care face referire si am primit urmatorul mesaj :
''Sectiunea I - a, anexa 12 la legea 51 pe 2006
(A). Toate apartamentele sunt contorizate individual V.a.r.ap.cont.indiv.=V.a.r.ap.c.+∆V2 Unde: V.a.r.ap.cont.indiv.=volumul de apa rece facturat unui ap.contorizat individual(mc) V.a.r.ap.c.=volum de apa rece contorizat prin apometrele de apartamente(mc) ∆V2=cota parte din diferenta dintre volumul de apa rece aferent blocului si suma contoarelor din apartamente ∆V2 se repartiza proportional cu consumul fiecarui apartament ,,
Se aplica aceasta prevedere legala in cazul asociatiilor de proprietari?
Cum argumentez eu in fata unui jurist ca aceasta lege nu se aplica asociatiilor de proprietari si trebuie sa aplicam art.82/L196/2018?
Membrul CEX nu este de acord cu art.82/L196/2018 precizand ca se aplica L51/2006.
Bună ziua,
Modul de repartizare al diferențelor de apa în cadrul asociației noastre se face conform Adunarii Generale pe CPI.
Unul dintre membrii CEX ne cere sa modificăm acest mod de repartizare întrucât nu este legal și sa respectam legea 51/2006 anexa 12 sau va contesta lista de plata.
Am rugămintea dacă aveți timpul necesar să-mi răspundeți la următoarele întrebări:
1.se aplică această lege asociatiilor de proprietari
2. este obligatoriu sa facem această modificare
3.putem fi dați în judecată și listele contestate
Va mulțumesc anticipat pentru timpul acordat!
Dnul Latka am inteles ca pentru cheltuielile ce ne privesc pe cei cu parcari doar noi hotaram si doar noi contrubuim.
Dar pentru cheltuieli care ne privesc pe toti (parcari+apartamente) recuperarea cartii tehnice de la dezvoltator prin angajarea unui avocat (eu zic ca ne priveste pe toti, pentru ca putem beneficia toti de aceasta carte) votul privind aprobarea acestei cheltuieli va fi proportional cu CPI?
Contributia va fi proportionala cu CPI?
Pentru probleme de infiltratii in, parcarea subterana, care pot ajunge la tablourile generale, la ventilatii, la ascensoare, rezistenta cladiri, etc, (aceste echipamente deserves toata asociatia,) nu implica acordul tuturor (parcari+apartamente) proportional cu CPI?
Va multumesc pentru raspunsuri!
Va rog sa mi mai raspundeti la cateva intrebari.
Asociatia doreste sa dea in judecata dezvoltatorul pentru recuperarea cartii tehnice si sa hotareasca un fond pentru angajarea unui avocat.
Dezvoltatorul detine parcari+apartamente in procent de 33%CPI
Pentru acest fond voi contribuii si eu ca proprietar de parcare?
Votul meu in acest caz este proportional cu CPI sau nu am dreptul sa votez? (sunt membru de la infiintare)
Este posibil ca dezvoltatorul cu cele 33 de procent sa impiedica adoptarea acestui fond sau a altor decizii?
Doar proprietarii apartamentelor au drept de vot?
Cum se contorizeaza voturile exprimat privind adoptarea acestui fond?
Apartament =1 vot sau =CPI
Parcare =1 vot sau =CPI. sau nu avem drept de vot
Va multumesc inca o data pentru timpul acordat.
Buna ziua,
cei din conducerea asociatiei au inceput deja formalitatile privind organizarea adunarii generale prin intocmirea unui tabel in care sunt inclusi si cei care au parcari
1. este obligatoriu trecerea in acel tabel si a proprietarilor de parcari?(sunt proprietari care detin si apartamente)
2. votul propietarilor de parcari si al proprietarilor de apartamente este proportional cu CPI?
3. de fiecare data cand se va organiza o adunare generala trebuiesc anuntati toti proprietarii ? (parcari, apartamente, alte spatii care au CPI implicit numar cadastral)
Buna ziua,
va rog sa ma lamuriti raspunzand la urmatoarele intrebari :
1. pentru adoptarea unei hotarari in cadrul adunarii generale votul unui proprietar este proportional cu CPI ?
2. daca imobilul are si parcari cu CPI se vor convoca si proprietarii acestor parcari?
3. ce pondere are votul proprietarilor de parcari?
Mentionez faptul ca sunt proprietar doar al unei parcari subterane iar cei din cadrul asociatiei doresc colectarea unui fond de avocat pentru a da in judecata dezvoltatorul intrucat in parcarea subterana se infiltreaza apa.
Va multumesc anticipat!
Buna ziua,
Va multumesc pentru raspuns.
Am facut o sesizare catre Radet, acum cateva zile, pentru a se face o constatare a instalatiei, dar inca nu au binevoit sa se deplasez, pentru ca acestia raspund la sesizare in termen de 30 de zile.
Intre timp factura de Radet a fost emisa si trebuie reparizata proprietarilor pentru intocmirea listei lunii Noiembrie.
Am inteles ca in baza unui proces verbal de constatare emis de Radet, comitetul poate emite o decizie in care apartamentului respectiv poate fi scutit de la plata caldurii.
Din pacate timpul ne preseaza, iar timp pentru constatari si modificari ale instalatiei nu le putem face in timp util.
1.Pana Radet se va deplasa pt. constatare si sigilare, poate comitetul decide reducerea caldurii pt ap. respectiv cu 50% ?
Precizez ca dupa o discutie avuta cu propprietarul ap. respectiv, este de acord cu aceasta reducerea de 50%.
Calorifere au o temperatura de 15-18 grade in apartament.
2.Daca se sigileaza robinetii din ap,, oare nu vitregim si ap. Inferior?
Va multumesc!
Buna ziua,
va rog sa ma ajutati in rezolvarea urmatoarei situatii
Comitetul Executiv decide intr-o sedinta de comitet, citez
"cota parte indiviza pe baza careia se repartizeaza cheltuielile cu incalzirea apartamentului x, va fi redusa de la 1,19 la 0.6 (se considera ca 1/2 din suprafata apartamentului este neincalzita) "
Mentionez ca in apartamentul respectiv caloriferele nu se incalzesc, chiar daca au fost recent inlocuite coloanele de caldura, temperatura si presiunea agentului termic furnizat de Radet nu ajunge la ultimul etaj al blocului la parametrii corespunzatori.
Acum de sarbatori nu se poate programa o verificare mai amanuntita a acestei situatii din diferite motive: proprietari plecati, instalatori in concediu,etc.
Proprietarul a trimis o adresa spre instiintarea comitetului, ca nu doreste sa achite caldura repartizata pentru apartament, pentru ca nu beneficiaza de ea.
Va rog sa ma ajutati cu o recomandare pentru o repartizare corecta a caldurii pentru acest apartament, acum in plin sezon de iarna.
Va multumesc !
Buna ziua,
Problema este ca se hotarasc cam greu in privinta deciziilor luate.
Pana la intocmirea regulamentului se pot repartiza pierderilor pe suprafata utila ?
Vreau sa stiu daca eu ca administrator sunt acoperit legal in eventualitatea unei plangeri pe la primarie a celor cu centrale sau in cazul in care cei din comitet nu iau nici o decizie?
Mentionez ca trebuie sa intocmsc listele de plata.
Multumesc