avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Activitate nameless

Activitate nameless

Si totusi intrebarea este foarte buna:

Un consilier juridic definitiv (care a sustinut si promovat examenul de definitivat in profesia de consilier juridic) devine dupa admiterea in barou avocat definitiv?
Nu este obligstorie inscrierea. Eu nu am vazut nicio instanta care sa ceara legitimatia de consilier, intotdeauna acceptandu-se imputernicire emisa de reprezentantii legali ai persoanei juridice pe care o reprezentati. Faptul ca statutul consilierului juridic impune inscrierea in CCJ este normal, avand in vedere ca este copiat dupa Statutul avocatului, dar sa nu uitam ca si CCJ este o simpla asociatie profesionala, probabil sunt chiar mai multe astfel de asociatii ale consilierilor juridici (eu stiu sigur inca una in afara de CCJ).
In concluzie, depinde de fiecare in parte daca doreste sa se inscrie. Nu exista absolut niciun avantaj daca va inscrieti.

PS: Ca fapt divers, un consilier juridic inscris in CCJ, fara sa fi dat examenul de definitivat nu poate pune concluzii la Curtea de Apel si ICCJ, pe cand un consilier neinscris, pe baza imputernicirii, va putea pune concluzii inclusiv la ICCJ. Asa ca...........
Cititi Actul constitutiv al Societatii. Acolo sunt prevazute modalitatile de convocare a Adunarii Generale.
Răspuns la discuția Legitimatie club fotbal
In conditiile in care v-a elierat deja Acord de Transfer semnat si stampilat de club nu mai exista nicio problema si nu mai poate ingreuna transferul jucatorului sub nicio forma.

Referitor la caile legale prin care puteti ataca antrenorul in instanta nu ma pot pronunta cu certitudine fara sa vad actele pe care le detineti (Acord de Transfer, Chitanta respectiva, etc). Sincer sa fiu, eu ma asteptam sa nu va fi dat nicio chitanta. Oricum, suma de 6.000 lei pe care afirmati ca ati achitat-o pentru a vi se elibera acordul de transfer este in opinia mea suficienta si nu cred ca se va incerca sa vi se ingreuneze situatia in vreun fel. Ramane doar problema indemnizatiei de formare, care, in caz de litigiu, atunci cand va fi cazul se va solutiona prin intermediul Comisiilor AJF sau FRF in functie de forul la care este afiliat clubul la care evolueaza jucatorul.

Cel mai bine pentru Dumneavoastra ar fi sa luati legatura cu unul dintre sindicatele jucatorilor (AFAN sau AFR) si ei va vor ajuta. (afanr2002@yahoo.com sau afr@b.astral.ro).

Răspuns la discuția Legitimatie club fotbal
1. Nu are nicio importanta ultimul meci jucat pentru un club. Importanta au doar mentiunile din fisa sportivului si anume perioada de timp in care figureaza legitimat la un anumit club. Va rog sa retineti ca este foarte important si momentul la care i se va face contract jucatorului. Daca a stat 8 luni dupa implinirea varstei de 12 ani la un club, si apoi la 13 ani, deci 4 luni mai tarziu i se face contract - este evident ca primul club va beneficia de indemnizatia de formare. Deci, cel mai important este momentul la care jucatorul va deveni profesionist, abia atunci v-as putea spune exact care este situatia.


2. Niciun club nu poate fi OBLIGAT sa elibereze un Acord de Transfer. De obicei Acordul de Transfer se elibereaza in momentul in care toate cele 3 parti implicate (club cedent, club cesionar si jucator - conform RSTJF) ajung la o intelegere (Acord). Faptul ca vi s-a cerut o suma de bani pentru ca jucatorul sa fie lasat sa plece nu are nicio acoperire regulamentara, dar nici nu puteti rezolva aceasta problema pe cale sportiva. In functie de documentele pe care le aveti puteti acuza eventual reprezentantul fostului club de evaziune fiscala. Dar aici sunt mai multe de discutat.
Răspuns la discuția Legitimatie club fotbal
1. Toate regulamentele aflate in vigoare le gasiti aici: [ link extern ]
Regulamentul care va intereseaza pe Dumneavoastra este RSTJF (Regulamentul privind Statutul si Transferul Jucatorilor de Fotbal) si nu ROAF (Regulament de Organizare a Activitatii Fotbalistice).

2. Intr-adevar este adevarata informatia pe care o aveti, numai ca trebuie sa faceti dovada faptului ca ati achitat taxe cu documente financiar contabile (chitante, ordine de plata, etc) , in caz contrar nicio Comisie nu va va da dreptate.
De asemenea, trebuie precizat ca articolul referitor la jucatorii sub 15 ani care au platit taxe la fostul club a fost modificat, iar in formularea actuala fostul club daca a perceput taxe va putea primi doar 50 % din cuantumul indemnizatiei de formare.

3. Avand in vedere situatia existenta, si mai ales faptul ca jucatorul are doar 12 ani si implicit nimeni nu poate garanta ca va ajunge profesionist, va sfatuiesc sa il lasati sa joace in continuare ca amator, si doar in situatia in care va confirma, clubul care ii va face contract, schimbandu-i statutul in profesionist, va plati si indemnizatia de formare avand certitudinea ca intr-adevar nu este o cheltuiala inutila.
Doresc sa va mai precizez faptul ca indemnizatia de formare se datoreaza cluburilor la care jucatorul a fost legitimat cu titlu definitiv incepand cu varsta de 12 ani si terminand cu varsta la care i-a fost schimbat statutul dar nu mai mult de 23 de ani. De asemenea, cuantumul indemnizatiei de formare va fi impartit intre cluburile la care jucatorul a evoluat in perioada mai sus-mentionata, in functie de durata legitimarii la fiecare club in parte.

In concluzie, in situatia Dumneavoastra, avand in vedere ca jucatorul are 12 ani si a plecat de la primul club la care a evoluat, daca v-a incheia un contract cu un alt club peste, sa zicem, 3 ani, doar o mica parte din indemnizatia de formare va fi datorata acestui prim club.