avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Activitate Gaby8102

Activitate Gaby8102

Bună ziua! Vă rog să mă sfătuiți cum trebuie procedat: au fost patru frați (două fete și doi băieți). Acești frați au primit moștenire de la părinți teren intravilan. Pământul a rămas nedivizat, chiar dacă au trecut atâția ani de la trecerea în neființă a părinților. Dintre cei patru frați, unul nu a avut pretenții la pământ, întrucât nu a avut copii. Prin urmare, împărțirea pământului a rămas să se facă între cei trei frați. Dacă cei trei frați ar fi fost în viață toți, în prezent, împărțirea pământului ar fi fost simplă: pur și simplu, pământul sau valoarea acestuia s-ar fi împărțit la trei. Neclaritatea împărțirii apare, întrucât nu mai trăiesc toți frații, ci doar unul. Pentru ceilalți doi frați există copiii/ nepoții fraților. Aici, vă rog să interveniți și să mă ajutați cu sfatul. Împărțirea pământului/ valorii pământului se va face la trei frați sau se va face raportat la numărul total de persoane, adică, frate rămas în viață + copiii unui frate+ nepoții celuilalt frate? Mulțumesc mult pentru ajutor!
În condițiile în care autoritățile locale au oprit impozit, timp de 30 de ani, pe o suprafață de teren mai mare, care nu corespundea nici cu registrul agricol, nici cu titlul de proprietate emis a doua oară și nici cu realitatea (dacă ar fi măsurat, în prezent, s-ar constata că suprafața ar fi mult mai mică, întrucât vecinii au intrat cu gardurile, pe parcursul anilor), s-ar mai putea recupera ceva din acest supraimpozit? Menționez că, deși s-au făcut tot felul de sesizări, autoritățile locale au înțeles să solicite calcularea unui impozit la o suprafață mai mare decât în realitate și efectuarea unei popriri pe pensie (în scopul recuperării impozitului). Mulțumesc mult pentru ajutor!
În condițiile în care autoritățile locale au oprit impozit, timp de 30 de ani, pe o suprafață de teren mai mare, care nu corespundea nici cu registrul agricol, nici cu titlul de proprietate emis a doua oară și nici cu realitatea (dacă ar fi măsurat, în prezent, suprafața ar fi mult mai mică, întrucât vecinii au intrat cu gardurile, pe parcursul anilor), s-ar mai putea recupera ceva din acest supraimpozit? Menționez că, deși s-au făcut tot felul de sesizări, autoritățile locale au abuzat de putere pentru a elibera titlu de proprietate cu suprafață mai mică, pentru a calcula impozit la o suprafață mai mare decât în realitate și pentru a face poprire pe pensie (în scopul recuperării impozitului). O ultimă informație: de ce este o așa diferență mare între impozitul pe anul 2020 (a fost calculat la 53 lei) și impozitele din anii anteriori (care se ridicau la peste 200 lei, anual). ? Mulțumesc mult pentru ajutor!
Răspuns la discuția partaj divorț
Mulțumesc mult pentru răspuns!
Răspuns la discuția partaj divorț
Mulțumesc frumos pentru ajutor!
Discuție partaj divorț
Soțul poate avea pretenție la mașină (sau cotă parte), în condițiile în care mașina o aveam dinainte de căsătorie, însă am mai avut de plătit la bancă câteva rate pe perioada căsniciei?
Răspuns la discuția continuitate contribuții sociale
Mulțumesc frumos pentru ajutor!
Răspuns la discuția continuitate contribuții sociale
Și dacă nu mai sunt așa de tânără? Pe mine mă interesa cum se rezolvă treaba temporar, în perioada cât nu mai sunt salariată, întrucât doresc, pe perioada parcurgerii facultății, să inițiez ceva privat (probabil, un SRL sau PFA) sau să mă angajez part-time sau doar să obțin venituri din drepturi de autor.
Răspuns la discuția continuitate contribuții sociale
Învățământ la distanță
Întrucât m-am înscris la facultate, am întrerupt contractul individual de muncă în intervalul 4 sept. 2018-31 aug. 2019. Ca să am continuitate pentru pensie și asigurări medicale (dar la nivelul salariului minim pe economie, întrucât, momentan, nu am venituri), cum trebuie să procedez? Unde ar trebui să mă adresez?