avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Vă rog să mă sfătuiți cum trebuie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Vă rog să mă sfătuiți cum trebuie procedat: ...

Bună ziua! Vă rog să mă sfătuiți cum trebuie procedat: au fost patru frați (două fete și doi băieți). Acești frați au primit moștenire de la părinți teren intravilan. Pământul a rămas nedivizat, chiar dacă au trecut atâția ani de la trecerea în neființă a părinților. Dintre cei patru frați, unul nu a avut pretenții la pământ, întrucât nu a avut copii. Prin urmare, împărțirea pământului a rămas să se facă între cei trei frați. Dacă cei trei frați ar fi fost în viață toți, în prezent, împărțirea pământului ar fi fost simplă: pur și simplu, pământul sau valoarea acestuia s-ar fi împărțit la trei. Neclaritatea împărțirii apare, întrucât nu mai trăiesc toți frații, ci doar unul. Pentru ceilalți doi frați există copiii/ nepoții fraților. Aici, vă rog să interveniți și să mă ajutați cu sfatul. Împărțirea pământului/ valorii pământului se va face la trei frați sau se va face raportat la numărul total de persoane, adică, frate rămas în viață + copiii unui frate+ nepoții celuilalt frate? Mulțumesc mult pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Cilibeanu Silvia Georgiana , Avocat 10:33, 2 Iulie 2022
Succesiunea va fi impartita intre cei trei frati. Pentru persoanele care nu mai sunt in viata, vor veni la mostenire prin reprezentare copiii/nepotii, dar doar pentru partea celui pe care il reprezinta. Intre copii, partea persoanei pe care o reprezinta va fi impartita in mod egal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa 15 ani kike kike Tatal meu a decedat in anul 1995.Nu am facut succesiunea pana in prezent.Nu am facut succesiunea nici dupa bunicii paternali .Ce parere aveti;trebuie facute ... (vezi toată discuția)
Exista lege/i care obliga o persoana care se opune sa ia initiativa sa rezolve neintelegerea pe cale legala? palnyc palnyc Subiectul corectat pentru claritate: Exista lege/i care obliga o persoana (care se opune impartirii neegale) sa ia initiativa sa rezolve neintelegerea pe cale ... (vezi toată discuția)
Mostenire florinlarion florinlarion bunic+bunica decedati. ei au avut 2 copii(fata+baiat ambii decedati) fata a avut 5 fete care traiesc si sint casatorite. baiatul a avut 4 copii(2 baieti+2 fete ... (vezi toată discuția)