avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Exista Lege/i care obliga o persoana care se opune sa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Exista Lege/i care obliga o persoana care se opune sa ia initiativa sa rezolve neintelegerea pe cale legala?

Subiectul corectat pentru claritate: Exista lege/i care obliga o persoana (care se opune impartirii neegale) sa ia initiativa sa rezolve neintelegerea pe cale legala?
Sunt intr-o situatie dificila din cauza unei rude care nu este de acord cu impartirea neegala a terenului mostenit din partea bunicilor dar nici nu face demersuri sa se rezolve situatia in mod legal.
In 1991, cand a aparut L18 care a permis revendicarea pamantului aflat candva in proprietatea bunicilor, urmasii in viata s-au intrunit sa imparta pamantul pe care urma sa-l mosteneasca.
Mostenitori directi (copii) erau 5: doua fete si trei baieti din care 1 fata si un baiat murise iar in locul lor au fost urmasii (copiii) lor. S-a impartit pamantul de 6.75 ha in mod neegal (0,58 ha la fete si cate 1.86 ha la doi baieti si un baiat a luat 1,87ha.) Cel care a luat 1,87 ha a dictat aceasta impartire neegala care nu s-a bazat pe un testament deoarece bunicii nu au avut unul. Una dintre mostenitoare s-a plans dupa implinirea faptei ca a fost inselata dar baiatul ei i-a spus ca n-are pamantul valoare si sa lase impartirea asa cum au facut-o.
Au trect anii si acel pamant care s-a folosit asa cum a fost impartit in mod neegal de urmasi are acum "valoare". Acuma acel baiat care a linistit-o pe mama lui in 1991 se opune impartirii neegale dar nici nu face nimic doar spune ca nu o lasa pe mama lui sa semneze asa cum este. El spune ca nu plateste un avocat desi acest lucru ar fi in avantajul lui.
Eu, fata unuia dintre baieti care a luat 1,86ha, in mod nejust dupa parerea mea, am aflat recent de aceasta situatie si m-am hotarit sa angajez un avocat ca sa se rezolve legal aceasta situatie imposibila. Sunt de parere ca daca nu au avut bunicii testament, pamantul ar trebui sa fie impartit in mod egal, frateste cum ar veni. Un mostenitor a vandut partea lui inainte de intabulare la cineva care si el se opune impartirii egale pt.ca spune are de pierdut din cauza ca s-a scumpit pamantul de cand l-a cumparat.
Avocatul angajat de mine n-a facut treaba si l-am concediat pierzand si cei 3000 lei platiti lui. Deci n-am rezolvat cu impartirea egala.
Am urmatoarea intrebare :
- Este obligat de lege acea ruda care s-a opus corectarii situatiei in 1991 cand mama lui s-a plans lui ca a fost inselata (dar nu s-a pronuntat acolo unde trebuia in momentul impartirii) si care acum se opune semnarii la intabulare dar nici nu face nici un pas sa se rezolve situatia in mod legal spunand ca are timp sa astepte pana cei care au luat mai mult recunosc ca nu e corect asa cum este. Deci se opune si nu face nimic. Este posibil asa ceva?
Parca am citit undeva ca ar fi lege care obliga pe cineva sa ia initiativa pentru corectarea/rezolvarea situatiei daca se opune situatiei existente.
Sa mai amintesc faptul ca titlul s-a eliberat cu cei cinci mostenitori care au fost in viata atunci dar nu s-a facut intabulare.
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Noiembrie 2010
palnyc, utilizator

Alte discuții în legătură

Mostenire florinlarion florinlarion bunic+bunica decedati. ei au avut 2 copii(fata+baiat ambii decedati) fata a avut 5 fete care traiesc si sint casatorite. baiatul a avut 4 copii(2 baieti+2 fete ... (vezi toată discuția)
Recuperare mostenire sara12 sara12 Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac in situatia in care tatalui meu nu i se da dreptul la mostenire. Strabunicul meu a avut mai multe bunuri care i-au ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! vă rog să mă sfătuiți cum trebuie procedat: ... Gaby8102 Gaby8102 Bună ziua! Vă rog să mă sfătuiți cum trebuie procedat: au fost patru frați (două fete și doi băieți). Acești frați au primit moștenire de la ... (vezi toată discuția)