În sinteză, referitor la autorul sesizării, acesta are un dosar penal pe rolul Parchetului de pe
lângă Tribunalul București, pentru săvârșirea infracțiunii de fals informatic, subscrisa fiind
persoană vătămată în cadrul dosarului penal. Pe scurt, se poate observa din recenziile societății
faptul că mereu am avut recenzii bune, iar acesta, creând conturi false, cu date de identificare false,
a emis societății peste 15 recenzii false, cu identități false, aproape toate în aceeași zi, inclusiv din
lecturarea conținutului acestora observându-se faptul că prezintă situația în mod diferit și nereal.
Totodată, acesta mi-a cerut sume de bani nejustificate, pentru a nu sesiza organele abilitate, situația
de fapt prezentată de acesta fiind fictivă, fiind sesizat Parchetul pentru săvârșirea de către acesta a
infracțiunii de șantaj, faptă prev. de art. 207 alin. (1) și (3) Cod penal.
Cumva aici oamenii astia spun ca deja mi-au facut plangere? Ar trebui sa imi iau un avocat?
Buna ziua,
Vin aici cu o intrebare legata de o situatie.
Intai va voi prezenta contextul:
Recent mi-am reparat masina la un atelier, mi-a cerut un pret nejustificat pe piese dupa care pe manopera, refuza sa imi dea facturi si deviz astfel incat i-am facut plangere la RAR, ANPC si plangere penala pentru inselaciune.
Acestea fiind spuse, am facut si un post pe reddit in urma caruia a primit 15 review-uri negative.
Buun, ancheta RAR s-a incheiat cu concluzia ca nu s-au putut prezenta documente de achizitie, a fost amendat si am inceput procedura SAL prin ANPC.
Raspunsul avocatului comerciantului a fost ca ma va da in judecata pentru fals informatic pentru ca are impresia ca eu am dat review-urile negative pe google, santaj si extorsiune pentru ca i-am zis "Dumneavoastra stiti cat ati dat pe piese si cat a costat de fapt reparatie, faceti un calcul si dati-mi banii inapoi sau va fac plangere" si de asemenea ca imi vor anexa toate aceste procese la locul de munca cu propunerea unei expertize psihiatrice.
In paralel au spus ca vor demara o actiune in instanta pentru internarea mea nevoluntara la un centru de tratament pentru ca nici o persoana normala nu ar fi lasat 15 recenzii negative.
Dar in raspunsul lor nu spun nimic despre situatia cu banii, ca nu au dat facturi, etc.
Estimez ca mi-au dat teapa cu aproximativ 2000 ron.
Eu deja am depus si o plangere la parchet pentru inselaciune, ce as putea sa fac?
A fost poprire pe salariu. Nu prea aveam cum sa o refuz.
Buna ziua.
Recent, am gasit acest paragraf, si ma intreb daca poprirea mea este legitima dpdv legal.
"Poprirea se înființează la cererea creditorului de către un executor judecătoresc al cărui birou se află în circumscripția curții de apel unde își are domiciliul sau sediul debitorul", potrivit procedurii civile. Dacă nu se respectă regula de competență teritorială, apare nulitatea necondiționată a actelor de procedură efectuate. Altfel spus, dacă creditorul merge la un executor care nu e competent, care e mai aproape de el, de exemplu, poprirea nu e valabilă și poate fi contestată."
Tin sa mentionez faptul ca poprirea mi s-a pus la 30.01.2018 pe Botosani cu un executor din Suceava si ca eu mi-am schimbat domiciliul acum vreo 3 ani pe Bucuresti.
Nu prea mai conteaza, deoarece am achitat-o, dar as dori sa stiu ce se putea face in acest caz.
Va multumesc!
Mi se pare cel putin cretin sa existe o legislatie de gen, nu credeti?
Am aceeasi problema.
Singura mea sansa este sa platesc un "samsar de luat in spatiu" de pe OLX si sa intru in ilegalitate pentru a avea un act de identitate.