Buna ziua! In urma unui program stabilit, am dreptul ca in vacanta de vara sa iau fetita o luna la mine. Mama considera corect din pct. ei de vedere, ca dupa o luna petrecuta la mine, ea are acelasi drept, de o luna la concediu in care nu-mi permite sa vad fetita in weekend-urile mele legale de vizita. Nu avem asa ceva trecut in programul de vizita. Mama nu a fost plecata niciodata o luna intreaga, o face din egoism ca sa nu vad fetita. Este corect?Este legal ca eu sa nu vad fata o luna , dupa ce si-a petrecut o luna de vara la domiciliul meu?
Pana în momentul de fată nu s-a anunțat nimic, nicio sedinta.
De ce durează atât?
Ce se poate face să se intervină mai rapid ?
Data inregistrarii 14.08.2018
Data ultimei modificari: 14.08.2018
Sectie: Sectia Civil-Penal
Materie: Minori şi familie
Obiect: ordonanţă preşedinţială
Stadiu procesual: Fond
Cum se poate dovedi că pârâta si-a lăsat fata în grija unor străini? Ea este plecată din tară de doua săptămâni.
Tatăl vrea să dovedească că minora nu este în acest moment în grija mamei. Mama , din orgoliu, nu lasă tatăl să isi viziteze fata. Procesul este în desfășurare. Pana pe data de 25 octombrie judecătorul a decis ca fata sa rămână în grija mamei.
Tatăl este disperat. Să sune la IGP Călărași? La cine să apeleze, sa se ducă la adresa unde este minora şi să se sesizeze pe cale legală ca minora nu este în grija mamei. Tatăl când a fost să o viziteze a fost amenințat cu o armă albă, familia la care este lăsată fata este o familie de romi. ( un membru al acelei familii tocmai a fost eliberat după 8 ani de închisoare, acuzat de crimă- el este si cel care l-a amenințat pe tată). Tatăl vrea să demonstreze acum că pârâta este plecată.
Cum se poate demonstra că pârâta a plecat în afara tării ? A plecat într-o tară în care nu a necesitat pasaportul, ci doar buletinul.
Vă mulțumesc!
La vizita minorei s-a sesizat ca mama este plecata în străinătate , iar minora este în grija părinților concubinului mamei. Este normal ? Nu s-a stabilit încă domiciliul fetitei. Ce poate face tatăl în cazul acesta ? Dacă face sesizare la politie, iar rudele bărbatului spun politiei, care vine sa ancheteze ,ca minora nu este acasă , ca este cu mama , iar acest lucru nu este adevărat, cum se poate dovedi adevărul?
Ce se întâmplă dacă mama a plecat în străinătate si minorul a rămas în grija părinților concubinului , în casă concubinului ?
Mama fetei vrea procură sa iasă cu fata din tară pentru o săptămână.
Întrebarea tăticului este, ce se întâmplă dacă mama nu respecta termenul (de pe procură ) de revenire în tară? Pur şi simplu nu se mai întoarce cu fata.
Părintii nu au fost căsătoriti. Până acum fetita a stat la tată, a venit mama ei din străinătate, a zis ca o ia o săptămână la ea acasă ( în RO) si nu a mai adus fata înapoi. Tatăl a dat-o în judecată pentru pensie alimentara ... iar ea cere custodie exclusivă. Sunt în proces, judecătorul a hotărât ca pana pe 25 octombrie (ca au intrat în vacanța), când e următoarea întâlnire la tribunal, fetita sa stea la mama şi tatăl are drept de vizită doar o data pe luna.
Nu se mai poate face nimic pana pe 25 octombrie ? Chiar nu isi poate vedea fata mai des din punct de vedere legal?
Si dacă mama nu îi permite vizite, el ce poate face din punct de vedere legal ?