avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters49083

Activitate ContSters49083

Daca criteriul de atribuire a fost pretul cel mai mic, ofertantul castigator va fi ales dupa acest criteriu. Bineinteles daca are si documentele de calificare si oferta tehnica intocmite conform fisei de date si a caietului de sarcini. In caz contrar, oferta este declarata neconforma. Conform principiilor din OUG 34/2006, aveti dreptul sa consultati dosarul licitatiei publie, autoritatea contractanta fiind obligata la asigurarea transparentei procesului de licitatie publica.
Nu numaica va fi amenda pentru nefinalizarea lucrarilor, dar va fi si obligata la terminarea acestora. puteti face o lista cu vecinii care vor sa depuna plangere. Este indicat acest lucru.
Adresati-ca Inspectiei de Stat in Constructii. Ei sunt obligati sa verifice situatia lucrarilor.
Am sa va rog daca aveti posibilitatea de a-mi trimite o copie dupa contract pe adresa de email andra.aileni@yahoo.com, sa vad in ce conditii ati incheiat contractul respectiv. Doar atunci va pot da un raspuns concret si la obiect.
Buna ziua! Faceti sesizare la Inspectoratul Teritorial de Munca, in care mentionati neregurile constatate, iar pentru cele de natura financiara va puteti adresa Garzii Financiare.
Sanctiunea de desfacere disciplinara a contractului individual de munca este ultima masura aplicata, aceasta realizandu-se numai dupa o evaluare a conditiilor, motivelor si a starii de fapt ce a condus la o abatere disciplinara, de catre o comisie special numita de catre angajator. Mai mult angajatorul este obligat conform Codului muncii sa dispuna notificarea angajatului privind evaluarea acestuia, cu 5 zile lucratoare inainte. Sanctiunile aplicate in urma evaluarii situatiei sunt: avertismentul scris; suspendarea contractului individual de munca pentru o perioada ce nu poate depasi 10 zile; retrogradarea din functie, reducerea salariului si ultima masura desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.
Solicitati Inspectoratului Teritorial de Munca in sesizare, ca odata cu raspunsul acestora la sesizarea dumneavoastra sa va comunice si actele aferente masurii disciplinare aplicate in cazul dumneavoastra.
Buna ziua! In primul rand trebuie sa vedeti din ce sursa de finantare este realizat obiectul contractului. Aceasta informatie o puteti gasi cu usurinta in caietul de sarcini al licitatiei, la Fisa de date a achizitiei, capitolul: Surse de finantare. In cazul in care sursa de finantare o constituie bugetul local, autoritatea contractanta avea alocati in momentul licitatiei, banii pentru incheierea contractului, pe baza programului anual de achizitii care se incheie la inceputul fiecarui an, in vederea stabilirii bugetului.
In cazul in care sursa de finantare este externa, cum ar fi fonduri europene de exemplu, situatia se complica, dar nu este imposibila recuperarea debitului restant. O zi buna!
Daca in contrctul individual de munca este stipulat programul dumneavoastra asa cum il efectuati, atunci nu puteti face nimic. Trebuie consultat si Regulamentul Intern al unitatii si Regulamentul de Organizare si Functionare. Este obligatoriu sa fie stipulat in aceste regulamente programul de munca.