Daca va indeplini conditia de stagiu contributiv de 35 ani, atunci poate beneficia de o reducere a varftsei standard de 8 ani, din 65.
Nu conteaza doar stagiul de cotizare , ci si varsta . Cand e nascut sotul dvs. ? Oricum , la pensie anticipata nu poate iesi mai repede de 60 ani , iar reducerea pentru grupe ii permite sa iasa la limita de varsta mai devreme decat aceasta varsta , deci cea anticipata nu mai e de interes pentru el .
Luna și anul nașterii.Total stagiu pe care îl are la acest moment.Din ce se compune acesta.
Bună ziua,
Ma puteți ajuta și pe mine cu mai multe detalii legată de aceeași situație? Ați mai primit clarificări/comfirmari legate de acest aspect? Mai exact, este și chiria catalogată ca fiind o "activitate" ce aduce venit și poate duce la suspendarea indemnizației de creștere copil?
Mulțumesc
Legea prevede ca , pe durata CCC se pot realiza în decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfășurarea efectivă a unei activități în perioada de concediu, al căror nivel net nu depășește de 5 ori cuantumul minim al indemnizației (n.m., 6250 lei) fara a distinge categoriile de venituri care se pot realiza.
Insa, intrebati la AJPIS/ANPIS.
Pentru partea de declarare si plata impozit pentru venitul din inchiriere, trebuie sa depuneti declarata unica la finante in maxim 30 de zile de la semnarea contractului de inchiriere.
Da, dupa cum spunea un utilizator mai sus, una este legea, alta este practica. Bineinteles, puteti sa va asumati riscuriile si sa incheiati contractul de inchiriere fara acordul bancii (nerespectand clauzele unui contract pe care l-ati semnat). Daca totul se desfasoara in favoarea dvs,, banca nu afla niciodata de contract, dvs incasati banii, toata lumea fericita. Totusi, daca exista vreo intarziere la plata, daca locatarii aleg sa noteze contractul de inchiriere in cartea funciara a imobilului sau daca se intampla vreun alt eveniment neprevazut si banca ia la cunostinta de faptul ca ati incheiat un contract de inchiriere, dvs sunteti in culpa, cu toate consecintele (sanctiunile) despre care puteti citi in contractul de credit. Procedati cu diligenta acum pentru a nu regreta mai tarziu.