avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua! Soțul meu a muncit 8 ani grupa I și 12 ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua! Soțul meu a muncit 8 ani grupa I și 12 ani grupa ...

Bună ziua! Soțul meu a muncit 8 ani grupa I și 12 ani grupa II. În anul 2026 va avea 35 de ani de munca. Când se va putea pensiona anticipat conform noii legi ? Va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Letutza , utilizator 17:00, 4 Februarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu conteaza doar stagiul de cotizare , ci si varsta . Cand e nascut sotul dvs. ? Oricum , la pensie anticipata nu poate iesi mai repede de 60 ani , iar reducerea pentru grupe ii permite sa iasa la limita de varsta mai devreme decat aceasta varsta , deci cea anticipata nu mai e de interes pentru el .
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Februarie 2024
CHKa, utilizator
Luna și anul nașterii.Total stagiu pe care îl are la acest moment.Din ce se compune acesta.
Bună ziua,
Soțul este născut în anul 1973 și a lucrat in siderurgie 22 de ani cu grupele menționate anterior. După anul 2013 nu mai lucrează în acest domeniu.

Va multumesc!

Carp Mircea a scris:

Luna și anul nașterii.Total stagiu pe care îl are la acest moment.Din ce se compune acesta.

Bună ziua,
Soțul este născut în anul 1973 și a lucrat in siderurgie 22 de ani cu grupele menționate anterior. După anul 2013 nu mai lucrează în acest domeniu.
Va multumesc!
]CHKa a scris:

Nu conteaza doar stagiul de cotizare , ci si varsta . Cand e nascut sotul dvs. ? Oricum , la pensie anticipata nu poate iesi mai repede de 60 ani , iar reducerea pentru grupe ii permite sa iasa la limita de varsta mai devreme decat aceasta varsta , deci cea anticipata nu mai e de interes pentru el .

Daca va indeplini conditia de stagiu contributiv de 35 ani, atunci poate beneficia de o reducere a varftsei standard de 8 ani, din 65.

Alte discuții în legătură

Pensionare gelaandrei gelaandrei Numele meu este Mihailov Stefan si sunt nascut in data de 29.sept.1955,vreau sa stiu daca cand pot iesii la pensie avand in vedere ca lucrez din anul 1973 ... (vezi toată discuția)
Grupa se ia in calcul la stabilirea pensiei anticipate? ContSters61634 ContSters61634 Reducerea vârstei de pensionare pentru grupa I sau a II a se cumulează sau nu cu reducerea de maxim 5 ani la stabilirea pensiei anticipate , respectiv ... (vezi toată discuția)
Pensionare doinita_coman doinita_coman Buna ziua! Vreau sa ma edific asupra varstei de pensionare pentru sotul meu si am nevoie de ajutorul D-voastra. Detalii: Nascut pe 28 ian. 1956 Perioade ... (vezi toată discuția)