avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Activitate yo3hkw

Activitate yo3hkw

Nu e nicio problema ca s-a folosit textul in engleza! Eu am citit varianta in RO si FR, ambele de pe situl CE. Nu exista diferente de traducere, textele fiind identice!
Nu cumosc cazul medicului citat de Dvs, practica medicala ilegala are un alt aspect!

Nu ati urmarit/inteles faptul ca EU AM CELE 2 CERTIFICATE, deci diploma mea si dreptul meu de practica valabile in RO sunt echivalente in UE! Deci, pana la urma tot diploma iti da dreptul sa practici, nu rezidentiatul! Rezidentiatul da specialitatea in medicina de familie ... dar si cei care au absolvit facultatea, in anumite conditii, au drept de libera practica in RO. Evident, si medicii specialisti in medicina generala/de familie au drept de practica in UE. Repet: am certificat de conformitate pe diploma de medic (promotia 1996) conform art 21 si 24 din Directiva si inca un certificat de conformitate pe dreptul castigat (adica cel de libera practica) conform art 30 punct 1 din aceeasi directiva! Sper sa fie mult mai clar acum, daca nu a fost pana acum! Am ajuns de unde am plecat .... adica am mai pierdut o vreme cu discutii inutile, fara a avea un raspuns la intrebarea mea! Incerc sa vad utilitatea acestui forum dar incep sa nu o vad .. si nu e prima data!

Ma incearca si altcineva?
Logica mea spune ca accesul in profesia de medic este dat doar de diploma de medic... Directiva Europeana 36/2005 pe care am studiat-o intens spune clar cum sunt echivalate diplomele si dreptul de libera practica in medicina, stomatologie. Cu siguranta nu cunoasteti conditiile ptr ca un medic dintr-un stat UE sa poata lucra in Franta ... dar va dati cu parerea! E si asta o solutie care nu este 100 % romaneasca! Singurul sfat valabil pana acum este sa apelez la un avocat .... specializat pe acest gen de spete! In rest ... Din acest motiv am incercat sa sugerez ca ... am inteles dar doresc sa aud si alte pareri mai avizate! Cum niste „specialisti„ tocmai m-au ajutat sa pierd niste bani dandu-mi senzatia ca sunt PRO ... nu-mi mai pot permite acum sa platesc .... daca-mi permiteam, nu mai puneam aici aceste intrebari!
Buna dimineata, asa este, am primit indicatiile despre calea de apel. Totusi, a apela la un avocat francez ... inseamna mult mai multi bani decat in cazul unui avocat roman. Veniturile, in general, in Franta sunt mult mai mari deci orice consultatie .... costa. In plus, as prefera sa sprijin un avocat roman specializat pe domeniu, decat unul francez. Din patriotism! De la 01.01.2007, orice categorie socio-profesionala poate lucra (cel putin teoretic) in orice tara UE. Ca in realitate a putin altfel ... am vazut pe pielea mea! Culmea este ca legislatia franceza si comunitara se afla pe situl Ordinului National al Medicilor ... iar ei fac exact pe dos! Face parte din „deliciile„ vietii in UE! Astept inca un mesaj din partea unor consilieri sau a unor formisti care au trecut prin aceeasi situatie. Am fost ieri la MS si am cerut in scris sprijin la Brussel ptr ca si altii vor pati la fel daca autoritatile statului care dau aceste Certificate nu-i sustin oamenii si am fost indrumat catre Solvit Romania. Ceea ce am si facut! Insa in acelasi timp trebuie facut/conceput atacul la instanta de decizie superioara!
Noi nu avem avocati priceputi in domeniu? Apoi in Franta unde pot gasi acest gen de specialisti?
Buna ziua, sunt medic generalist si fericitul posesor al celor 2 certificate de conformitate (pe diploma si pe drepturi castigate), obtinute de la M. S. Stiam ca Directiva Europeana imi va da dreptul sa practic medicina generala in orice tara UE daca am aceste 2 certificate (articolul 30). Din pacate, Ordinul Medicilor din Franta a refuzat inscrierea mea pe motiv ca nu am practicat 3 din ultimii 5 ani (conform legii sanatatii franceze). Sunt aceste 2 certificate garantia conformitatii ... sau fiecare stat poate adauga orice alte conditii pentru a ingradi dreptul muncii si dreptul la miscare in cadrul UE? Ce se poate face, in afara apelului la decizia OM din Franta? Apreciez un raspuns sincer, prompt!
Eu as trimite o adresa catre agentul constatator cu o copie a PV si a Contractului de vanzare-cumparare ... ca sa-l taxeze pe cel care a circulat, nu pe Dvs! Ar fi mai simplu si mai rapid! Sper sa fiti inteles de ... CNADNR! Succes!

PV a ajuns in timp util!
Federatia exista si chiar de multi ani. Temeiul legal nu stiu daca are vreo importanta. Daca da, va rog reveniti si incerc sa aflu acest temei, poate obtin si un raspuns la intrebarea mea. Nu se pune problema ca profita cineva de pe urma acestei federatii, dar sunt chestiuni ce trebuie lamurite ptr ca membrii sa stie cine au fost si ce au facut cei care ii conduc. Nu cred ca provincia poate aduce o clarificare, dar daca credeti .... eu astept!
Multmesc de mesaj. Pe mine nu ma deranjeaza problema ptr ca nu am nimic de ascuns. Se pare ca sunt altii cu probleme de trecut si se opun ca datele sa fie furnizate la cererea unuia dintre membrii acestei mici comunitati. Intrebarea mea era: legal trebuie sa i se furnizeze omului datele cerute sau nu? Nu am pus problema de declaratie pe proprie raspundere, ci de furnizarea unor date de identificare in baza carora omul sa solicite CNSAS un raspuns. Multumesc pentru clarificari
De curand am ajuns in Consiliul de Administratie intr-o federatie. Unul dintre membri, ce apartine unui club membru in Federatia cu pricina, a cerut CA sa-i puna la dispozitie o lista cu membrii CA si datele de identitate, pentru a se putea adresa CNSAS si a afla daca cei din CA au facut politie politica (adica au fost in clubul "baietilor cu ochi albastri").
Ce spune legislatia in domeniu la ora actuala? Trebuie CA sa raspunda solicitarii sau nu?
Multumesc pentru lamuriri!