avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Certificate de conformitate pentru medici generalisti
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Certificate de conformitate pentru medici generalisti

Buna ziua, sunt medic generalist si fericitul posesor al celor 2 certificate de conformitate (pe diploma si pe drepturi castigate), obtinute de la M. S. Stiam ca Directiva Europeana imi va da dreptul sa practic medicina generala in orice tara UE daca am aceste 2 certificate (articolul 30). Din pacate, Ordinul Medicilor din Franta a refuzat inscrierea mea pe motiv ca nu am practicat 3 din ultimii 5 ani (conform legii sanatatii franceze). Sunt aceste 2 certificate garantia conformitatii ... sau fiecare stat poate adauga orice alte conditii pentru a ingradi dreptul muncii si dreptul la miscare in cadrul UE? Ce se poate face, in afara apelului la decizia OM din Franta? Apreciez un raspuns sincer, prompt!
Ultima modificare: Luni, 13 Mai 2013
yo3hkw, utilizator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 02:34, 11 August 2013
Cereti o consultatie unui avocat francez priceput la drept european si pe urma decideti ce sa faceti.
Noi nu avem avocati priceputi in domeniu? Apoi in Franta unde pot gasi acest gen de specialisti?
Un avocat roman nu va poate apara intr-un proces din Franta. Or, dvs. ar trebui sa incepeti un proces in Franta pentru a contesta decizia. Cred ca si acolo se obisnuieste sa fie mentionate caile de atac ale deciziei in scrisoarea de motivare a deciziei, iar daca nu contestati decizia pe canalele indicate pierdeti dreptul de a o mai contesta.
De unde ati dedus dvs ca un avocat roman nu poate pleda in Franta ? ..

O dată cu aderarea României la Uniunea Europeană exercitarea profesiei de avocat cunoaşte o nouă dimensiune. Astfel, începând cu 1 ianuarie 2007, profesia de avocat poate fi exercitată de către avocaţii români, cu titlu ocazional sau permanent, în oricare din statele membre ale Uniunii europene, precum şi în statele care sunt parte la Acordul privind Spaţiul Economic European.

Directiva nr.77/249/CEE din 22 martie 1977 de facilitare a exercitării efective a libertăţii de a presta servicii de către avocaţi instituie principiul recunoaşterii mutuale a autorizaţiilor de a exercita profesia de avocat, întrucât exercitarea efectivă a profesiei de avocat presupune „
ca statul membru gazdă să recunoască drept avocaţi acele persoane care exercită această profesie în diferite state membre ” (paragraf 3 din considerentele directivei), „ cu excluderea oricărei condiţii de şedere sau de înscriere într-o organizaţie profesională în statul respectiv”
(art. 4 alin. 1 ultima teză din directivă).
Astfel, îi este permis avocatului român să presteze cu titlu ocazional servicii profesionale într-un alt stat membru utilizând titlul profesional din ţara de origine fără să fie nevoie de recunoaşterea calificării profesionale sau susţinerea unui examen în acest sens.
[ link extern ]
Nu am spus ca nu poate pleda, am spus ca nu-l poate apara (cu succes, in mod profesional), pentru simplul motiv ca nu are cunostintele necesare de drept francez. Lipsa de experienta cu procedurile franceze ar fi catastrofala daca ar pune un avocat roman sa-l apere-n Franta.

Daca nu ma insel, a primit scris negru pe alb care sunt caile de contestare a deciziei si daca nu urmeaza caile indicate si in timpul prevazut pentru asta isi va pierde dreptul de a contesta decizia.
Ultima modificare: Marți, 14 Mai 2013
tgeorgescu, utilizator

Alte discuții în legătură

Succesiune in franta mariaba mariaba In februarie 2009 am fost informata de un notar din Franta ca sunt inclusa in testamentul unui francez (prieten de familie decedat in oct 2008) cu o suma de ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea experientei medicale din strainatate la intoarcerea in romania LoctusIvan LoctusIvan Buna ziua! Un student la Medicina cu facultatea terminata in tara (fara rezidentiat) ce pleaca in strainatate (Danemarca) pentru a face rezidentiatul acolo ... (vezi toată discuția)
Echivalarea diplomei de asistent medical marianavova marianavova Salut Eu sunt de nationalitate modovean,am facut studii medicale la chisinau si am finisat cu doi ani in urma colegiu de medicina(asistent medical ... (vezi toată discuția)