avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1097 soluții astăzi
Forum Activitate stefanzaharia1234

Activitate stefanzaharia1234

Ce autorizatii trebuiesc pentru a vinde kurtos in fata casei la tara fara rulota?
Inteleg. Multumesc de raspuns
Soția mea are niște datorii la două carduri de cumpărături, dar căsătoria noastră este cu separare de bunuri. Poate banca să execute silit apartamentul care este pe numele amândurora?
Va mulțumesc tuturor pentru răspuns.
Am început sa fac demersurile pentru mutare deja și a zis proprietarul ca îmi va aduce toți bănuții (chiria, avansul și comisionul la agentie) însă a zis ca toate cheltuielile de mutare (600 ron prima data + 600 ron acum) nu e treaba lui și nu îl intereseaza.

adrian@13 a scris:

Si duminică cu ce drept ar putea să il evacueze? El a achitat chiria pentru această lună, plus garanția. Cine ar putea să il evacueze in această situație ? Singura posibilitate este pe cale amiabilă dacă domnul chiriaș este de acord să plece ( bineînțeles după ce i se restuie toate sumele achitate) . Proprietarul nu are la acest moment dreptul de pătrunde in imobil pentru că spațiul este folosit de către chiriaș și are nevoie de acordul acestuia. In caz contrar se alege cu dosar penal pentru violare de domiciliu.

mitabiciclista a scris:

Când vă despăgubește pentru ce ați cheltuit cu agenția și restul.Oricum legal nu poate până duminică să vă evacueze.Nu vă grăbiți.

Da, proprietarul a făcut un contract fără sa-l mai declare la anaf. Nu știu cât de protejat sunt în cazul acesta. Sper sa îmi dea banii înapoi, dar am plătit și agenția și mutarea m-a costat o căruță de bani , plus deranjul...
A zis ca pana duminica sa eliberez apartamentul.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Dacă aveți contract cu proprietarul citiți clauzele acestuia privind denunțarea unilaterala solicitați acestuia restituirea cheltuielilor suportate etc.Indicat este sa consultati un av ..

Am luat un apartament în chirie , am plătit agenția și garanția, am mutat toate lucrurile și acum proprietarul s-a răzgândit ca nu vrea sa mai dea apartamentul în chirie. Cum pot proceda?
Daca lucrez de acasa in apartament pe pc fara sa am contact cu alte persoane si sediul este in alta locatie mai am nevoie de punct de lucru?
Va multumesc mult pentru raspuns.

Stiam ca trebuie semnatura tuturor vecinilor de langa apartamentul in care locuiesc si acordul proprietarilor. Pot face si fara?

Am vazut pe internet ca nu este obligatoriu acordul vecinilor daca nu desfasor activitate la sediu....insa ce inseamna mai exact "activitate"?

Munca la PC se considera activitate desfasurata la sediu sau "activitate" se refera la existenta unui flux continuu de clienti?

Multumesc anticipat

Cu Stima.

Gela Gavrila a scris:

Cu contractul de inchiriere mergeti direct la Registrul Comertului in baza caruia va veti face sediul social si declarati si punctul de lucru simultan!

Buna seara,

Da, am.

GELA CHIRCA a scris:

Buna ziua
Aveti contract de inchiriere in acea locuinta, inregistrat la ANAF?

Stau in chirie. Proprietarii nu sunt de acord sa fac sediu social nici punct de lucru in apartamentul lor. Sunt freelancer si as dori sa fac un PFA. Sediul social il pot face contracost la o firma de gazduire de sedii sociale, insa cum fac cu punctul de lucru? Cand voi incepe, activitatea mea va fi doar lucrul la computer, de acasa din apartamentul in care locuiesc acum. (In chirie). Altundeva efectiv nu am unde si doresc sa fiu legal inainte sa incep orice. Cum rezolv cu punctul de lucru? Va multumesc anticipat