avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Activitate ilma

Activitate ilma

Buna ziua!
Sotul meu este citat intr-un proces de pensie alimentara, si trebuie sa depuna intampinare cu 5 zile inainte. Vreau sa stiu daca se poate depune aceasta intampinare si prin fax sau alte mijloace, pentru ca nu este in localitatea in care este procesul. Si inca o intrebare: daca este de acord cu cererea de pensie alimentara, dar trebuie doar sa arate situatia sa financiara, cum se face aceasta intampinare? Va rog urgent ca sa putem pune aceasta intampinare.
Răspuns la discuția O alta schimbare denumire firma
Ei mi-au spus in felul urmator: trebuie sa am un facturier si un chitantier, sa le tai factura pe casa de marcat, apoi ei imi factureaza casa de marcat pe firma cu denumirea noua. Binenteles ca de restul se ocupa ei , cu predarea memoriei si fiscalzarea, dar chestia cu facturarea m-a socat.Cat de legal...si cat de corect este nu stiu.
Răspuns la discuția O alta schimbare denumire firma
Multumesc ! Da, este adevarat , numai firmele autorizate au dreptul de a vinde casa de marcat....dar atunci cum pot taia eu factura pentru ei?:-/....Asta inseamna ca o vand, fara a avea autorizatie :D....Eu la asta m-am referit...
Răspuns la discuția O alta schimbare denumire firma
Se pare ca asa este pana la urma....dar chestia cu vanzarea casei de marcat si apoi cumpararea ei, mi se pare cea mai mare prostie. Chiar ei au spus ca eu nu pot vinde casa de marcat altei firme pentru ca nu sunt autorizata pentru asa ceva....dar atunci la ei cum o pot vinde? Chestia asta se bate cap in cap....pana si cei de la garda spun ca asa trebuie#-o. Oare de ce nu se poate lua alta serie fiscala in baza facturii de cumparare a memoriei fiscale.....:-/....Asta e ......nu inteleg nimic din toata chestia asta....dar se pare ca nimeni nu intelege ceea ce le spun...o tin pe a lor , nu vor nici macar sa se gandeasca la asta. Pana la urma am renuntat la schimbarea numelui.... deocamdata...poate cine stie....se mai schimba ceva in toata nebunia asta :D
As dori sa schimb denumirea firmei, si nu stiu sigur ce se intampla cu casele de marcat. Cei de la firma de la care am luat casele de marcat, mi-au zis ca trebuie sa le tai factura de vanzare a casei de marcat....dupa care ei mi-o vand inapoi pe noua denumire :O/....pentru ca ...spun ei, este de fapt alta firma. Eu le-am spus ca este aceeasi firma, numai numele difera....ei spun ca nuuuu...ca se schimba CUI-ul si J-ul....dar astea nu au cum sa se schimbe....cei de la Registru Comertului mi-a zis-o foarte clar...M-am gandit ca doar schimba memoria ficala, dar nicidecum ca trebuie sa le vand casa de marcat si sa o cumpar iar...nu vad rostul. V-ati confruntat cu asemenea probleme? Cum le-ati rezolvat?
Am primit o comunicare de la un executor judecatoresc pus de la proprietarul unui spatiu pe care l-am inchiriat, in care scrie ca va cere instantei rezilierea contractului, dar nu este trecut nici un termen de achitare a obligatiilor contractuale. As vrea sa stiu cum trebuie procedat la o astfel de comunicare, trebuie sa dau un raspuns intr-un anumit termen? Nu se specifica nici un termen de plata a obligatiilor restante , nimic ! Aceasta comunicare mi-a fost adusa fara a semna vreun document de primire,este valabila ?