avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Activitate elims

Activitate elims

Va foarte multumesc, este foarte clar. Simteam si eu ca nu este ok.
Buna ziua,

sunt in plan de deschidere a unei firme sau PFA ca sa prestez niste servicii si sa incasez venituri. Firma cu care am discutat despre prestarea serviciilor de contabilitate doreste, printr-o clauza contractuala, sa isi limiteze raspunderea in caz de daune interese la maxim de 2 ori contravaloarea onorariului lunar.

Mie mie se pare ca ceva nu este ok aici. Mai precis, pot rezulta daune pentru mine foarte mari (calcul gresit obligatii catre stat, sume eronate, etc). Din culpa contabilului, ma pot trezi ca am daune mari catre stat, penalitati, amenzi etc.
Mi se pare firesc si echilibrat ca fiecare parte sa raspunda integral pentru daunele produse si sa fie obligata sa le repare.

Imi puteti spune cum stau lucrurile aici, in noul cod civil? Ce clauza trebuie sa accept pentru a-mi proteja interesele si cat de legala este cererea lor de limitare a dreptului meu la daune interese?
Va multumesc!
va multumesc pentru raspunsul amplu. Am sunat si la ANAF si mi-au confirmat ca impozitul se plateste de catre PJ straina.
o PJ straina a cumparat parti sociale intr-un SRL din romania, cumparandu-le de la o PF romana. Conform codului fiscal (am telefonat la ANAF), impozitul pe castigul obtinut din diferenta dintre pretul de vanzare si valoarea nominala a partilor sociale trebuie platit de PJ straina. Doar ca de la ANAF mi-au spus ca pentru a putea face plata, PF trebuie sa isi desemneze prin procura un reprezentant fiscal in Romania. Si ma vor desemna pe mine.
Doar ca eu, citind si alte subiecte deschise pe forum pe aceasta tema am inteles ca un reprezentant fiscal se desemneaza doar in scopuri de TVA, iar in cazul meu, trebuie doar sa fiu mandatat ca sa platesc acel impozit si atat.

Imi puteti explica va rog care e de fapt solutia? Sa fiu numit prin procura reprezentant fiscal sau sau primesc doar o procura notariala de mandatare?
Aceasta procura trebuie inregistrata la administratia financiara? ce fac cu procura? cui i-o arat?
va multumesc
srl-ul meu are drept cod CAEN 6499 - alte intermedieri financiare. Cu toate acestea, imi e greu sa gasesc si sa citesc legislatia aplicabila pentru ca apare des sintagma IFN (institutii financiare non-bancare). As vrea sa stiu daca sunt IFN in baza codului CAEN, sau nu. Activitatea pe care o prestez este de a intermedia pentru persoane fizice obtinerea unor bani care li se cuvin, noi aplican un comision din suma recuperata.

va multumesc in avans.
ma puteti ajuta va rog sa aflu care e baza juridica si unde gasesc lista acestor avantaje fiscale?

va multumesc
am uitat o ultima intrebare: este posibil ca aceasta cerere sa o fac eu, in numele tataului meu? as putea prezenta copia lui de buletin, insa semnatura lui nu poate fi luata, el fiind in germania.

Ce acte ar trebui sa prezint eu ca sa pot ridica aceasta declaratie? vreo procura notariala sau un contract de mandat / imputernicire?
va multumesc din nou
va multumesc
da, asta doream sa aflu. Intrebarea mea este daca in fisa fiscala apar si venturile din salariu, fiindca stiu ca pentru venituri din salariu nu se depune o declaratie anuala, ca aceea pe care o depunem pana pe 15 mai a fiecarui an.

sunt cuprinse asadar in fisa fiscala veniturile din salariu?
va multumesc din nou
Tatal meu a lucrat in germania cateva luni. Pentru diverse chestiuni birocratice acolo (ca sa beneficieze de fapt de niste beneficii sociale) i s-a solicitat un fel de adeverinta / declaratie de venit din Romania care sa fie atestata / stampilata de organul fiscal roman.

din ce stiu eu, in Romania nu se depun declaratii fiscale anuale daca veniturile sunt doar din salarii sau daca persoana nu are nici un fel de venit. Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz?
Dau administratiile financiare asemenea adeverinte? de certificare a veniturilor declarate de o persoana?

va multumesc