Tatal meu a lucrat in germania cateva luni. Pentru diverse chestiuni birocratice acolo (ca sa beneficieze de fapt de niste beneficii sociale) i s-a solicitat un fel de adeverinta / declaratie de venit din Romania care sa fie atestata / stampilata de organul fiscal roman.
din ce stiu eu, in Romania nu se depun declaratii fiscale anuale daca veniturile sunt doar din salarii sau daca persoana nu are nici un fel de venit. Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz?
Dau administratiile financiare asemenea adeverinte? de certificare a veniturilor declarate de o persoana?
Puteti obtine la cerere de la organele fiscale, fisa fiscala a contribuabilului unde se pot vedea veniturile. Din fisa fiscala puteti constata ce venituri ati realizat intr-un an fiscal.
Cred ca asta ati vrut sa aflati.
da, asta doream sa aflu. Intrebarea mea este daca in fisa fiscala apar si venturile din salariu, fiindca stiu ca pentru venituri din salariu nu se depune o declaratie anuala, ca aceea pe care o depunem pana pe 15 mai a fiecarui an.
sunt cuprinse asadar in fisa fiscala veniturile din salariu?
va multumesc din nou
Eu stiu ca Administratiile Financiare elibereaza adeverinta de venit,din care rezulta toate veniturile realizate de o persoana,inclusiv cele din salarii.
La Administratia Financiara o sa completati un formular,va trebuie copie dupa buletin si timbru fiscal de 2 lei pentru fiecare an.
Mult succes.
am uitat o ultima intrebare: este posibil ca aceasta cerere sa o fac eu, in numele tataului meu? as putea prezenta copia lui de buletin, insa semnatura lui nu poate fi luata, el fiind in germania.
Ce acte ar trebui sa prezint eu ca sa pot ridica aceasta declaratie? vreo procura notariala sau un contract de mandat / imputernicire?
va multumesc din nou
2%
Sorinsen
Conform reglementarilor in vigoare cei care doneaza cei 2% din impozitul pe venituri ( conform art.57 alin.(4) din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal ) ... (vezi toată discuția)
Doua salarii
geco
Spuneti-mi , va rog, ce avantaj am daca comunic, la actualul loc de munca, ca mai am o slujba (4 ore) remunerata cu mai putin de 250 RON?Asa se cere de catre ... (vezi toată discuția)