avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Doua salarii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Doua salarii

Spuneti-mi , va rog, ce avantaj am daca comunic, la actualul loc de munca, ca mai am o slujba (4 ore) remunerata cu mai putin de 250 RON?Asa se cere de catre S.financiar pentru nu stiu ce deduceri cf.Noului cod fiscal.Ma feresc ca dracu de tamaie sa afle astia ca lucrez si in alt loc.Deducerea pentru copil este la nevasta/mea ca are salariu mai mic.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Florentina Ragalie , Consilier juridic 15:22, 16 Ianuarie 2006
Ma indoiesc ca aveti vreun avantaj din comunicarea celui de-al doilea serviciu. De vreme ce deducerile sunt aplicate salariului sotiei, s-ar putea ca, cel mult, dansa sa aiba nevoie de o adeverinta ca nu vi se aplica dumneavostra aceste deduceri.
Atentie mare insa la declaratia anuala de venit! Pe aceasta trebuie musai sa o completati cu toate veniturile salariale obtinute.


Nu cred ca ai retinut bine.
Cred ca e vorba de declaratia pe venit global-cea anuala-pe care trebuie sa o completezi si cu venitul realizat de la cel de-al 2 loc de munca cand o depui la adm fin.
Pentru veniturile realizate din salarii nu se mai completeaza declaratie de venit global!
In cunostinta de cauza iti pot spune ca nu ai absolut nici un avantaj daca declari angajatorului principal si cel de-al doilea loc de munca! Intr-adevar, trebuie sa completezi o declaratie in care sa specifici ca ai mai avut si alte venituri in afara celor salariale obtinute de la locul de munca de baza (doar daca ai avut sau nu, fara nici o detaliere - legea nu te obliga in nici un fel sa dai altfel de declaratii angajatorilor); in baza acestei declaratii, serviciul financiar - contabilitate al angajatorului principal, lasa fisa ta fiscala deschisa si o inainteaza administratiei financiare.
Dupa ce ai sa primesti de la angajatorul principal fisa fiscala deschisa vei merge si vei lua si de la angajatorul secundar fisa fiscala aferenta celui de-al doilea loc de munca, apoi le vei depune pe amandoua ca anexe (copii nu originalele) la declaratia pe care o vei completa si o vei depune la administratia financiara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe si impozite pfa anonim anonim Intrebarea este extrem de generala si raspunsul de mai sus este tot general. Daca doriti un raspuns detaliat prezentati starea de fapt cu care va confruntati ... (vezi toată discuția)
Declaratie de venit global Dana_2006 Dana_2006 Buna ziua, As vrea sa stiu daca am obligatia depunerii declaratiei de venit global pe anul 2004. Mentionez ca am lucrat tot anul la acelasi angajator si ... (vezi toată discuția)
Contract de colaborare mesteruana mesteruana buna,in anul 2006 am incheiat un contract de colaborare cu o firma de sondaje de opinie.Mi s-a spus ca anul aceste voi primi de la ei o adeverinta din care ... (vezi toată discuția)