Buna ziua,
Din ce am citit pe aici veniturile trebuie sa fie in Romania, cu taxele achitate catre statul roman.
Ar mai fi fost o sansa sa fi avut inca 12 luni lucrate in anul anterior plecarii in Austria - dar avand in vedere ca mai aveti inca 2 luni (si astea cu venit efectiv 0) pana la DPN ati mai ramane cu 10 luni de venit (repet, daca aveti asa ceva), deci tot nu v-ati incadra.
Cel mai bine mergeti direct la agentia care preia dosarele si intrebati acolo concret pe speta dvs. avand informatiile pe 2 ani in urma de la data prezumata a nasterii copilului, poate gasiti pe cineva dragut sa va ajute cu date concrete.
Multa sanatate!
AnaEco a scris:
Contractul pe cele 12 luni este incheiat cu angajatorul austriac cu toate taxele si asigurarile platite in Austria. De la 1 Noiembrie ma intorc pe un post care a fost suspendat in aceasta perioada.
Am inteles ca m-as incadra sa primesc indemnizatie luandu-se in calcul si cele 12 luni atata timp cat am activitate profesionala in Romania inainte de nasterea copilului. Intrebarea este daca se considera ca am realizat activitati profesionale în Romania pe perioada dinaintea datei nasterii copilului, in cazul
meu cele 2 luni daca am un contract de munca dar o sa fiu in concediu medical fara plata.? Doar faptul ca am un contract de munca se comsidera activitate profesionala ?