avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Activitate Daenycious

Activitate Daenycious

Buna ziua,

Din ce am citit pe aici veniturile trebuie sa fie in Romania, cu taxele achitate catre statul roman.
Ar mai fi fost o sansa sa fi avut inca 12 luni lucrate in anul anterior plecarii in Austria - dar avand in vedere ca mai aveti inca 2 luni (si astea cu venit efectiv 0) pana la DPN ati mai ramane cu 10 luni de venit (repet, daca aveti asa ceva), deci tot nu v-ati incadra.

Cel mai bine mergeti direct la agentia care preia dosarele si intrebati acolo concret pe speta dvs. avand informatiile pe 2 ani in urma de la data prezumata a nasterii copilului, poate gasiti pe cineva dragut sa va ajute cu date concrete.

Multa sanatate!

AnaEco a scris:

Contractul pe cele 12 luni este incheiat cu angajatorul austriac cu toate taxele si asigurarile platite in Austria. De la 1 Noiembrie ma intorc pe un post care a fost suspendat in aceasta perioada.
Am inteles ca m-as incadra sa primesc indemnizatie luandu-se in calcul si cele 12 luni atata timp cat am activitate profesionala in Romania inainte de nasterea copilului. Intrebarea este daca se considera ca am realizat activitati profesionale în Romania pe perioada dinaintea datei nasterii copilului, in cazul
meu cele 2 luni daca am un contract de munca dar o sa fiu in concediu medical fara plata.? Doar faptul ca am un contract de munca se comsidera activitate profesionala ?

Răspuns la discuția Modificare calcul prenatal
Buna ziua! Si eu sunt interesata de acest raspuns. Eu am intrat deja in prenatal din 3 septembrie. Incepand cu octombrie mi se va recalcula venitul sau se va calcula in continuare conform prevederilor legale din luna intrarii in cm?
Ca intotdeauna articolele de lege sunt intocmite intr-un limbaj foarte interpretabil, asa ca ne-ar ajuta foarte mult un raspuns ca pentru un copil de clasa a 3a. :) Multumim anticipat!
As putea primi si eu un raspuns, va rog? Am dat toate detaliile, fata de alte situatii pe care le-am citit tocmai pentru a respecta timpul fiecaruia.
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns cu privire la situatia de mai jos:

Sunt angajata la actualul oc de munca din data de 23.04.2018, iar incepand cu 01.09.2108 ar trebui sa intru in concediu prenatal, la recomandarea doctorului. Avand in vedere ca am o vechime de 4 luni la actualul angajator cum se va calcula venitul meu pentru lunile Septembrie, octombrie (am inteles si ca de la 1 oct se va modifica impozitarea - in cazul meu se va calcula actualizat, sau conform legii de la momentul intrarii in prenatal?) si noiembrie (data preconizata a nasterii este de 18.11.2108).

Mentionez de asemenea ca am mai avut urmatoarele venituri:
1. aprilie 2018: 3 zile lucrate la o alta companie (va fi obligatoriu sa declar acest venit la completarea adeverintei de venit pentru indemniatia de CIC sau pot declara doar lunile anterioare lucrate integral?)
2. februarie 2018 - iunie 2017 venituri lunare la un alt angajator
3. mai 2017 - martie 2015 venituri lunare la un alt angajator (dar deja se acopera cele 12 luni necesare cu perioada anterior mentionata).

Multumesc anticipat!