avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Modificare calcul prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Modificare calcul prenatal

Buna ziua,
Din anumite surse am inteles ca persoanele care vor intra in prenatal după data de 1 octombrie vor beneficia de alt calcul fata de cel deja existent.
Exista vreo reglementare in acest sens? Pe internet nu apare absolut nimic oficial, dar se tot discuta pe diverse grupuri.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Daenycious , utilizator 22:26, 6 Septembrie 2018
Ne puteti posta un link cu acele discutii ?
Din pacate, nu.
De aceea am si întrebat aici, întâmplător am vazut unele discuții în care se făcea referire la modificarea aceasta, dar nu m-am gândit in momentul respectiv sa salvez. Am incercat sa gasesc acele discuții, în momentul în care am realizat despre ce se vorbește, dar fără rezultat.
Este vorba despre efectul prevederilor OUG 3/2018.

Astfel, contributiile de asigurari sociale sunt plafonate la nivelul anterior intrarii in vigoare a "ordonantei" pana la 30 iunie 2018 pentru persoanele aflate in concediul medical, respectiv pana la 30 septembrie 2018 pentru mamele aflate in concediu pre si post natal.
[ link extern ]
Multumesc pentru raspuns.
Nu stiu daca am inteles corect, dar din ce am observat eu ar însemna că se va scădea din indemnizația primită si 25% reprezentând CAS rezultând astfel o diminuare a venitului.
Intreb fiindcă eu sunt cumva la limita, după 1 octombrie ar trebui să intru in prenatal si nu stiu daca este mai bine sa intru înainte de această data.
o seara buna!
Buna ziua! Si eu sunt interesata de acest raspuns. Eu am intrat deja in prenatal din 3 septembrie. Incepand cu octombrie mi se va recalcula venitul sau se va calcula in continuare conform prevederilor legale din luna intrarii in cm?
Ca intotdeauna articolele de lege sunt intocmite intr-un limbaj foarte interpretabil, asa ca ne-ar ajuta foarte mult un raspuns ca pentru un copil de clasa a 3a. :) Multumim anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal si postnatal calcul dupa 1 octombrie 2018 Nina.nina Nina.nina Buna seara, Voi intra in concediu prenatal dupa data de 1 octombrie 2018 si as dori sa stiu daca revolutia fiscala va afecta modalitatea de calcul: si anume ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si lauzie? Madaaa Madaaa Buna seara, Sunt insarcinata in 4 luni si angajata din data de 19 septembrie 2019. Data probabila a nasterii este 6 aprilie 2020. Prind 7 luni lucrate ... (vezi toată discuția)
Pot primi cei 85 % din salar in prenatal si postnatal? Ionela- Monica Ionela- Monica Buna ziua, Am si eu o nelamurire in legatura cu concediul medical pre si post natal. Am lucrat la o firma in comert pana la 1.01.2010, dupa care aceasta s-a ... (vezi toată discuția)