avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Activitate ComisarGF

Activitate ComisarGF

Nu veti pati absolut nimic. Substanta halucinogena gasita asupra dumneavoastra nu este substanta a carei detinere sau consum sa fie sanctionate penal ori contraventional. Daca ati fi fost prins cu heroina sau alt drog, atunci ar fi fost altceva. Consumul si comercializarea de produse etnobotanice halucinogene sunt legale, dar nu sunt agreate de autoritati si se incearca limitarea acestui fenomen prin alte mijloace de combatere decat interzicerea lor.
Adresati-va colegiului! In mod sigur, veti gasi un consilier juridic definitiv dispus sa va fie indrumator.
Răspuns la discuția evaziune fiscala
Fapta constand in neplata obligatiilor fiscale declarate de catre contribuabil nu constituie infractiunea de evaziune fiscala decat in situatia in care este vorba despre impozite si contributii cu stopaj la sursa (impozit pe salarii, CAS, CASS, somaj). Cesionarea partilor sociale catre o alta persoana ("boschetar") poate fi blocata de catre ANAF prin exercitarea dreptului de opozitie si neinscrierea operatiunii la ONRC.
In masura in care detineti date concrete cu privire la situatia fiscala a societatii comerciale, va sfatuiesc sa intocmiti o petitie catre ANAF-Garda Financiara. In masura in care nu doriti sa va dezvaluiti identitatea reala, aveti posibilitatea utilizarii unui pseudonim. Petitia poate fi luata in considerare de catre organul fiscal chiar daca nu indeplineste conditiile prevazute de lege, putand constitui o informatie utila in vederea autosesizarii.
Actul normativ care incrimineaza din punct de vedere penal faptele de evaziune fiscala este Legea nr. 241/2005. In cazul neinregistrarii unei facturi in jurnalul de vanzari si implicit, prin neevidentierea TVA colectate in declaratia fiscala "300" (decont de TVA), se comite fapta prevazuta de art. 9 alin. 1) lit. b) din Legea nr. 241/2005, care poate constitui infractiune.
Potrivit titlului VI din Codul fiscal si conform ordinelor date in aplicarea acestuia, evidenta fiscala in scopuri de TVA (jurnalele de vanzari si cumparari) se intocmeste pentru fiecare perioada de raportare (de cele mai multe ori fiind vorba despre luna sau trimestrul calendaristic), pana la data de 25 a lunii urmatoare. Data de 25 a lunii urmatoare este si termenul de depunere a declaratiei fiscale "300", conform OPANAF 2245/2010. Dat fiind faptul ca jurnalele de vanzari nu se intocmesc zilnic, ci pana la termenul de depunere a declaratiei fiscale, momentul consumarii faptei de neevidentiere in documentele legale a operatiunilor taxabile este data de 25 a lunii urmatoare perioadei de raportare in ambele cazuri evocate de dumneavoastra.
In masura in care fapta nu a fost constatata inca de organul de control, aveti posibilitatea inregistrarii operatiunii intr-o perioada ulterioara, fapt care va va expune unei sanctiuni contraventionale, dar va va exonera de raspundere penala. Mai aveti posibilitatea depunerii unei declaratii rectificative.