avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Activitate lor28

Activitate lor28

Răspuns la discuția Succesiune
Dar daca s-a facut succesiune si s-a stabilit valoarea notariala, respectiv fie s-a vandut la valoarea notariala sau a ramas in proprietatea mostenitorului, se poate cere mai mult de jumatate din aceasta valoare? Exista posibilitatea sau motive intemeiate pentru a fi chemat in judecata de catre copilul nelegitim si ca acesta sa ceara o despagubire la o valoare mai mare?

Cum se procedeaza in cazul in care inca nu s-a vandut? Trebuie vandut si suma impartita 50/50 sau poate fi pur si simplu despagubit cu jumatate din valoarea stabilita la notar?

Ma gandesc ca poti avea de aface cu o persoana careia sa-i placa sa umble prin tribunale... Pe scurt ma intereseaza si sansele de a se ajunge la un proces, respectiv sansele ca rezultatul acestuia sa ii fie favorabil copilului nelegitim.
Salut!

Tatal meu a decedat de curand. Din pacate, la momentul decesului, avea un credit pentru un autoturism pe care l-a cumparat in 2008. Creditul este pana in 2018, dar eu as dori sa renut la el.

Am inteles de la [banca] (de unde s-a luat creditul), ca singura solutie este sa vand masina si sa ii despagubesc cu valoarea ramasa din suma imprumutata. Exista cumva si o alta solutie, care sa presupuna, de exemplu, ca ei sa ia masina pur si simplu si sa nu mai fie nevoie sa caut cumparator pentru masina? Cum se procedeaza intr-un astfel de caz? Inca ceva: nu am gasit in actele tatalui meu nici o asigurare de viata. Este posibil sa fi contractat creditul fara sa incheie si o asigurare de viata?

Multumesc.
Răspuns la discuția Succesiune
Ok. Si in acest caz este posibil ca fiul nelegitim sa ceara si sa primeasca mai mult de jumatate din suma primita ca urmare a contractului de vanzare cumparare?
Răspuns la discuția Succesiune
Chiar daca vanzarea a fost de buna credinta? Ma gandesc ca exista o buna posibilitate ca banii primiti sa nu mai poata fi inapoiati, mai ales daca a trecut o perioada buna de timp. Ma gandesc ca mai logic ar fi sa se faca o reparatie financiara in cota de jumatate din suma primita de pe urma vanzarii mostenirii...
Discuție Succesiune
Buna ziua,

As avea si eu cateva nelamuriri legate de succesiune. Se face succesiune de pe urma tatalui in care fiul este singurul mostenitor si fiul vinde de buna credinta dupa succesiune bunurile rezultate. Dupa o perioada afla ca tatal mai are un copil minor dintr-o relatie nelegiferata, copil recunoscut de tata si caruia acesta ii plateste pensie alimentara. De existenta acestui copil a stiut doar tatal. Ce se intampla cu succesiunea? Ramane valabila? Raman valabile contractele de vanzare-cumparare incheiate de fiu?
In caz afirmativ, trebuie celalalt copil despagubit? Cum se procedeaza? Se impart sumele obtinute din vanzare sau se contesta succesiunea?
Pot exista in acest caz consecinte penale pentru fiul care a vandut mostenirea?

Multumesc.
Buna seara,
Am si eu o nelamurire. Tatal meu a decedat anul trecut. Acum cativa ani, matusa mea (sora lui) a venit cu propunerea de a face succesiunea dupa tatal lor si de a o trece pe bunica mea drept prima beneficiara a ceea ce a avut in comun cu bunicul meu si apoi am inteles ca au fost trecuti ei pe acte. Nu stiu exact ce inseamna acest lucru, cert este ca dupa aceasta vizita la notar, matusa a vandut o parte din pamantul familiei fara stirea tatalui meu, dar cu ajutorul bunicii, banuiesc. In acest caz in care banuiesc ca a trecut-o pe bunica pe acte pentru a putea vinde tot, pot face ceva? Bunica inca traieste, dar sta cu matusa, are 82 de ani. Am vreun drept de pe urma tatalui meu sau nu se mai poate face nimic?
Avem un SRL infiintat in 2003, cu activitate din 2005 si am primit o citatie de la tribunalul Bucuresti prin care ONRC ne cheama pentru dizolvarea societatii la Registrul Comertului pentru ca nu au fost depuse situatiile financiare anuale aferente anilor 2003, 2004, 2005.
Situatiile au fost depuse la sectia financiara din momentul infiintarii si pana acum, cu exceptia ultimelor doua bilanturi semestriale.
Am vrea sa stim daca ar fi bine sa-i lasam sa dizolve societatea si sa facem alta?
Ce ar presupune aceasta dizolvare?
Si ce ar fi mai rentabil financiar: dizolvarea societatii sau depunerea documentelor restante la ONRC si sectia financiara?
O problema ar fi si un autoturism luat pe firma si ce s-ar intampla cu el. Care sunt procedurile de dizolvare?