Buna seara,
Am si eu o nelamurire. Tatal meu a decedat anul trecut. Acum cativa ani, matusa mea (sora lui) a venit cu propunerea de a face succesiunea dupa tatal lor si de a o trece pe bunica mea drept prima beneficiara a ceea ce a avut in comun cu bunicul meu si apoi am inteles ca au fost trecuti ei pe acte. Nu stiu exact ce inseamna acest lucru, cert este ca dupa aceasta vizita la notar, matusa a vandut o parte din pamantul familiei fara stirea tatalui meu, dar cu ajutorul bunicii, banuiesc. In acest caz in care banuiesc ca a trecut-o pe bunica pe acte pentru a putea vinde tot, pot face ceva? Bunica inca traieste, dar sta cu matusa, are 82 de ani. Am vreun drept de pe urma tatalui meu sau nu se mai poate face nimic?
Toate aceste informatii le puteti afla din contintul certificatului de mostenitor daca succesiunea s-a dezbatut la notariat sau din sentinta civila daca s-a deschis procedura succesorala printr-o actiune in instanta de judecata .In masura in care nu gasiti aceste acte va puteti informa la un notar si sa solicitati sa faca verificari in registrul mostenirilor cu privire la deschiderea succesiunii bunicii dvs.Pentru sentinta civila puteti sa va informati la opisul aflat in arhiva judecatoriei de la ultimul domciiliu al bunicului dvs. In masura in care gasiti aceste acte ne scrieti sa ne infirmati cu privire la contintul lor pentru a putea sa va sfatuim cu privire la compunerea masei succesorale a tatalui dvs.
Mostenire
tgf
Strabunica dinspre tata a decedat iar o matusa, sora tatalui are toate actele, cum pot deveni si eu mostenitor al unei supraf de teren agricol? precizez ca ... (vezi toată discuția)