avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... contract de imprumut auto
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

contract de imprumut auto

Salut!

Tatal meu a decedat de curand. Din pacate, la momentul decesului, avea un credit pentru un autoturism pe care l-a cumparat in 2008. Creditul este pana in 2018, dar eu as dori sa renut la el.

Am inteles de la [banca] (de unde s-a luat creditul), ca singura solutie este sa vand masina si sa ii despagubesc cu valoarea ramasa din suma imprumutata. Exista cumva si o alta solutie, care sa presupuna, de exemplu, ca ei sa ia masina pur si simplu si sa nu mai fie nevoie sa caut cumparator pentru masina? Cum se procedeaza intr-un astfel de caz? Inca ceva: nu am gasit in actele tatalui meu nici o asigurare de viata. Este posibil sa fi contractat creditul fara sa incheie si o asigurare de viata?

Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Noiembrie 2011
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: Iuliana lUMINITA Mandrescu , Consilier juridic 16:04, 3 Noiembrie 2011
De regula la creditele auto, banca pune gaj pe autoturismul cumparat .In aceasta situatie cand debitorul nu-si mai poate achita c/val creditului, banca trece la valorificarea gajului.
Cred ca totusi ati fi mai avantajata daca ati incerca dvs valorificarea masinii si ati achita creditul la banca,( tinand cont ca ati achita anticipat creditul si nu ati mai plati dobanzi pana in 2018)
Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gaj credit auto Greenyvy Greenyvy Am luat un credit auto in valoare de 26000 lei in anul 2006 si pana acum am platit rate, comisioane si dobanzi asa cum le-au cerut ei fara sa comentez la ... (vezi toată discuția)
Instrainare auto aflat in gaj - urmarire penala utilizator_16 utilizator_16 Buna ziua! In septembrie 2018 am incheiat un contract de imprumut cu garantie auto. M-am aflat in dificultatea de a achita ratele la acel credit, intre timp ... (vezi toată discuția)
Girant la banca pentru o persoana decedata lupu mihaela lupu mihaela Buna seara. Va rog sa ma ajutati intr-o problema:tatal meu a girat pe cineva, care in urma cu 5 luni a decedat.De atunci nimeni din familia lui ( are o fiica, ... (vezi toată discuția)