avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... dizolvare srl sau nu?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

dizolvare srl sau nu?

Avem un SRL infiintat in 2003, cu activitate din 2005 si am primit o citatie de la tribunalul Bucuresti prin care ONRC ne cheama pentru dizolvarea societatii la Registrul Comertului pentru ca nu au fost depuse situatiile financiare anuale aferente anilor 2003, 2004, 2005.
Situatiile au fost depuse la sectia financiara din momentul infiintarii si pana acum, cu exceptia ultimelor doua bilanturi semestriale.
Am vrea sa stim daca ar fi bine sa-i lasam sa dizolve societatea si sa facem alta?
Ce ar presupune aceasta dizolvare?
Si ce ar fi mai rentabil financiar: dizolvarea societatii sau depunerea documentelor restante la ONRC si sectia financiara?
O problema ar fi si un autoturism luat pe firma si ce s-ar intampla cu el. Care sunt procedurile de dizolvare?
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 20:34, 9 Ianuarie 2008
este obligatoriu depunerea bilanturilor la ONRC... contabilul dumneavoastra nu stie asta?
mai bine va prezentati la ONRC cu copii vizate de adm.financiara a bilanturilor, disketa cu bilanturile, platiti taxele si eventuala amenda si mergeti inainte, de ce sa va complicati... vedeti cat este amenda si faceti un calcul...
Daca firma nu are active si nici pasive si nici nu va mai intereseaza functionarea ei puteti lasa sa se dizolve . Daca aveti vreun interes sa o tineti in functiune depuneti bilanturile la ORC si faceti recurs. Decizia va apartine :))#-oB-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate in inactivitate ancarapan ancarapan am o societate infiintata in perioada in care eram studenta.vazand ca nu merge,am declarat-o la registrul comertului \"suspendata pe trei ani\",fara sa o ... (vezi toată discuția)
Ajutor urgent ccoco ccoco buna ziua, am mare nevoie de un raspuns. am o firma din 2003. din 2006 nu am mai avut nici o activitate si nici nu s-a mai depus nici un bilanta la admin ... (vezi toată discuția)
Incepera activitatii unei firme... vsadovici vsadovici buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie. este vorba de o SC....SRL, infiintata in iunie 2008, care are Certificat Constatator de la ORC, precum ca ... (vezi toată discuția)