avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Activitate Mazilu Diana

Activitate Mazilu Diana

In urma concedierii închiderii punctului de lucru in preaviz am primit 2 oferte de munca in aceeasi companie, una pt bucurești și una pentru valea lupului și am optat pentru varianta din valea lupului, dar mă tem ca o sa refuze, și de asta până pe data de 17 trebuie sa trimit această scrisoare de confirmare pentru a putea obține acel loc de munca, eu daca o depun mâine la posta în regim de urgență, mai este în termen. In urma unei conversații pe whats app mi-a spus ca restructureaza posturile și nu vrea sa ma duc la valea lupului pentru locul de munca din preaviz.
Buna seară, cum trebuie să formulez o scrisoare recomandata cu confirmare de primire prin email. Care in cazul unui refuz să îmi poata fi aprobată în instanță.
Răspuns la discuția Concediere
Am 10 ani in câmpul muncii.

Iulian Manea a scris:

Beneficiaza de indemnizatia de somaj o persoana care a fost concediata din motive ce nu tin de o vina a sa si care in ultimele 24 luni in urma de la data depunerii dosarului de somaj are o vechime de minim 12 luni.

In cazul dumneavoastra, chiar daca ati lucrat aici numai 7 luni, puteti beneficia de somaj dca ati mai lucrat in ultimii 2 ani, chiar si cu intreruperi, inca cel putin 5 luni, cumulat.

Discuție Concediere
Se inchide punctul de lucru al unei firme, eu am 7 luni de cand de cand lucrez la ei. Mentionez ca sunt mamica divortata și am și un copil de 11 ani, mai au un punct de lucru în iasi,însă pe preavizul de concediere mi-au oferit locuri disponibile doar la bucurești. Și va dati seama eu nu pot pleca din iasi,copilul are scoala. Daca ma puteti ajuta sa îmi spuneți ce beneficii am sau ce pot face, beneficiez de somaj sau de un salariu compensatoriu. Mai ales ca sunt lunile in care nimeni nu angajează. Va multumesc!
Buna seara. Ce drepturi si cum trebuie sa procedeze un angajat in cazul in care firma desființează. inchide punctul de lucru? Va multumesc!
Dar ce repede ma judecați.. tatăl biologic nu este tocmai un exemplu de urmat nu mai știe de el de 5 ani si venea doar cu cadouri la ziua lui si atat .. din punct de vedere ca mama va spun sincer, copilul e in condiții foarte bune are 10 ani arată de 12, merge la scoala este deștept.. stam la casa avem curte avem si apartament, are tot ce își dorește un copil in ziua de azi. Si are si mama si tata..face si after school pe banii mei 2600 salar si al actualului soț 4500 lei salar. Boala aceasta alopeceea areata e o boala pe baza de stres creat de la scoala si din alte motive copilărești in nici un caz din lipsa unei figuri paterne .Si credeți-mă ca pentru 150 lei pensie alimentara nu ma ajuta cu nimic.. am întrebat pentru ca știam ca este un drept al copilului..era pur si simplu o întrebare sa știu ce am de făcut.. nu este corect sa judecati o persoana doar pentru o întrebare .. daca nu știți adevarata problema..dumneavoastră credeți ca un copil se întreține cu 150 lei pe luna.. aveți copiii.. ma deranjează asa o atitudine pe un site atat de important..
Buna ziua sunt divorțată de 7 ani , am un copil care este sub tutela mea cu hotărâre judecătorească definitiva si irevocabila însă fostul soț de un an nu îmi mAi plătește pensia pentru copil pe motiv ca nu il las sa vadă copilul. Copilul are o boala autoimună pe baza de stres alopecea areata, si chiar nu vreau sa il mai supun la un alt stres de a-si vedea tatăl pentru ca eu sunt cu cineva de 6 ani si ii spune tata actualului.. Vreau sa știu daca are rost sa mai cer dreptul copilului sau nu pot face nimic.. Multumesc o zi frumoasa.
Răspuns la discuția Problema rutiera
Sa ma fac înțeleasă in perioada 18.12.2017 -18.06.2018 eu am cumulat 18 puncte .. in aceste 18 puncte este inclusă si amenda pentru viteza cu suspendarea permisului pentru 90 zile. Am dat examen am luat am făcut cerere la comandant de reducere a zilelor de suspendare si pedeapsa a fost redusă la 30 zile.. la care ulterior eu am luat permisul pe data de 06.08. 2018. Iar ieri pe data de 06.09.2018 primesc o invitație de la poliție cu data de 06.08.2018 ca trebuie sa ma prezint in cinci zile cu permisul ca este suspendat pentru cumul de 15 puncte.. păcat ca nu pot atașa invitația..oricum va Multumesc pentru răspunsuri.
Răspuns la discuția Problema rutiera
Punctele cumulate sunt in perioada 18 .12.2017-18.06.2018
Răspuns la discuția Problema rutiera
Dar punctele cumulate sunt cu tot cu amenda pentru suspendare de pe 18.12.2017 pana pe 18. 06.2018..

latka a scris:

Nu e o greseala, prima suspendare e pentru contraventia savirsita, ca sanctiune complementara, iar a doua pentru acumularea a cel putin 15 puncte de penalizare (s-au cumulat si punctele de penalizare de la ultima contraventie si mai aveati dinainte). Punctele corespunzatoare unei contraventii dispar doar dupa 6 luni.