Buna ziua sunt divorțată de 7 ani , am un copil care este sub tutela mea cu hotărâre judecătorească definitiva si irevocabila însă fostul soț de un an nu îmi mAi plătește pensia pentru copil pe motiv ca nu il las sa vadă copilul. Copilul are o boala autoimună pe baza de stres alopecea areata, si chiar nu vreau sa il mai supun la un alt stres de a-si vedea tatăl pentru ca eu sunt cu cineva de 6 ani si ii spune tata actualului.. Vreau sa știu daca are rost sa mai cer dreptul copilului sau nu pot face nimic.. Multumesc o zi frumoasa.
Puteți merge la executor cu hotărârea;
însă pe de altă parte trebuie, fără putință de tăgadă, să-i permiteți tatălui să-și vadă copilul, din motive mai mult decât evidente.
Sa inteleg ca noul partener doreste sa fie tata doar cu numele insa la intretinerea financiara sa fie cel vechi?
Nu lasati tatal sa isi vada copilul insa e normal ca financiar sa sara cu bani, atunci da, e tata ? Cat de normal sa firesc este asta?
Da, oricat de execrabil pare a fi comportamentul dumneavoastra tatal ar trebui sa isi intretina copilul. Puteti merge la executor pentru asta.
Insa separat de actiunea asta si el va poate executa silit pentru programul de vizita, sa trimita copilul la terapie psihologica si dumneavoastra sa ajungeti sa platiti penalizari de zeci de mii de euro.
Nu cunosc situatia actuala cu detalii, poate exista ceva sa justifice actiunile dumneavoastra insa tocmai ca minorul are anumite probleme, va sugerez sa nu il despartiti pe acesta de tatal adevarat daca acesta nu a facut ceva sa pericliteze copilul.
Dar ce repede ma judecați.. tatăl biologic nu este tocmai un exemplu de urmat nu mai știe de el de 5 ani si venea doar cu cadouri la ziua lui si atat .. din punct de vedere ca mama va spun sincer, copilul e in condiții foarte bune are 10 ani arată de 12, merge la scoala este deștept.. stam la casa avem curte avem si apartament, are tot ce își dorește un copil in ziua de azi. Si are si mama si tata..face si after school pe banii mei 2600 salar si al actualului soț 4500 lei salar. Boala aceasta alopeceea areata e o boala pe baza de stres creat de la scoala si din alte motive copilărești in nici un caz din lipsa unei figuri paterne .Si credeți-mă ca pentru 150 lei pensie alimentara nu ma ajuta cu nimic.. am întrebat pentru ca știam ca este un drept al copilului..era pur si simplu o întrebare sa știu ce am de făcut.. nu este corect sa judecati o persoana doar pentru o întrebare .. daca nu știți adevarata problema..dumneavoastră credeți ca un copil se întreține cu 150 lei pe luna.. aveți copiii.. ma deranjează asa o atitudine pe un site atat de important..