avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Activitate dan15082018

Activitate dan15082018

Nu am dat.
Va multumesc pentru raspuns, dar nu inteleg, de ce nu trebuie sa ia in considerare distanta dintre perimetrul cladirii si ferestrele casei noastre, care este mult mai mica decat 15m precizat in Ord.119/2014? Acest Ord. de ce nu este valabil pentru toata lumea?
Buna ziua,

Am mai scris pe forum in legatura cu vecinii nostrii,care au deschis o sala de antrenament in cladirea invecinata (fara acordul nostru iar distanta dintre cladire si ferestrele casei noastre este mai mica decat 15 m) si am primit raspuns de la domnul Popa Gheorghe,sa depun sesizare in scris la DSP, ceea ce am si facut.
La data de 07.12.2018 am primit de la DSP urmatorul raspuns:
"In urma controlului efectuat au fost prescrise masuri de rezolvare imediate si cu termene stabilite, in vederea respectarii prevederilor Ord.M.S.nr.1030/2009 si Ord.M.S.119/2014".
Ei se refera la Ord. pe baza carora de fapt nici nu puteau sa elibereze acum doi ani autorizatia sanitara.
Problema mea este ca nimic nu s-a rezolvat, noi la fel simtim vibratiile si auzim zgomotul produs datorita antrenamentelor efectuate.
Azi am sunat la DSP sa-mi explice ,ce inteleg ei sub "masuri de rezolvare imediate si cu termene stabilite ",dar au raspuns,ca nu au voie sa-mi dea informatii.
Va rog sa-mi spuneti, ce pot sa fac mai departe?
Multumesc
In cladire candva functiona brutarie si proprietarii au dat in chirie, asa a deschis cineva sala de antrenament.
Sesizare la primarie am depus, si am primit raspunsul ca nu intra in competenta lor emiterea autorizatiei de functionare in cazul salilor de antrenament.
Va multumesc pentru raspuns.
Locuim in casa particulara, langa noi intr-o cladire care nu este izolat fonic, au deschis o sala de antrenament,
Intrebarea mea este, daca in cazul nostru e valabil Ordinul Nr. 119 din 4 februarie 2014 pentru aprobarea Normelor de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei
ART. 5 (1)" Unităţile cu capacitate mică de producţie, comerciale şi de prestări servicii, precum spălătorii auto, ateliere mecanice, tinichigerii, ateliere de tâmplărie etc., care pot crea riscuri pentru sănătate sau disconfort pentru populaţie prin producerea de zgomot, vibraţii, mirosuri, praf, fum, gaze toxice sau iritante etc., se amplasează în clădiri separate, la distanţă de minimum 15 m de ferestrele locuinţelor. Distanţa se măsoară între faţada locuinţei şi perimetrul unităţii, reprezentând limita suprafeţei unităţii respective. Pentru unităţile sus-menţionate se asigură mijloacele adecvate de limitare a nocivităţilor, astfel încât să se încadreze în normele din standardele în vigoare. "
Am depus sesizare la primarie, dar ei au spus ca avizul de functionare a salilor de fittnes si de antrenament nu intra in competenta lor, ei dau aviz numai pentru baruri, restaurante.

Va multumesc foarte mult.
Buna ziua.
Locuim intr-o casa particulara.Langa noi se afla o cladire pe care a inchiriat cineva si a deschis o sala de antrenament crossfit.
Cladirea se afla cu doua pereti pe limita de proprietate cu noi, la o distanta de 3 metri de la casa noastra, cu geamuri spre noi si nu este izolat fonic.
Se tin antrenamente de la 6,30 dimineata pana la ora 21 seara.Zgomotul este insuportabil nu numai in curte ci si in casa.
Mentionez ca in inaintea lor in cladire tot societate comerciala functiona dar cu alta profil de activitate si nu aveam nici o problema cu ei.
Intrebarea mea este, daca vecinul trebuia sa ceara sau nu, acordul nostru pentru deschiderea salii?