avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Activitate Zgarcanstein

Activitate Zgarcanstein

În instanță de apel.

Cornel Vasile a scris:

Decizia este pronuntata in prima instanta sau ca instanta de apel /recurs??

Bună ziua! V-aș ruga să-mi spuneți ce căi de atac există pentru o decizie civilă a Curții de Apel în cazul unui litigiu de muncă.
Răspuns la discuția Poprire

Nu sunt executat silit. Aș vrea preventiv să aflu dacă imobilul cu ipotecă se poate transfera pe altă persoană pentru a evita un eventual sechestru asigurator.
Company Advising a scris:

Se poate da.
Daca aveti deja executare inceputa este doar o chestiune de timp pana case va transmite adresa de infiintare a popririi. Nu aveti de unde sa stiti ca s-a ajuns la poprire sau nu, decat cand deja au fost indisponibilizati banii. Banca va anunta ca aveti poprire, dar nu mai puteti scoate toate sumele. In cazul drepturilor salariale, angajatorul deja retine si va vireaza in cont diferenta.

Răspuns la discuția Poprire
Dar pentru a se ajunge la executarea silită a imobilului trebuie să fie o anumită sumă datorată, care nu poate fi reținută din salarii?

Dapix a scris:

Imobilul poate fi executat silit și dacă este ipotecat.
Pe imobil nu se pune poprire, se pune sechestru asigurator, apoi este scos la licitație publică.

Răspuns la discuția Poprire
Am înțeles. În cazul în care se ajunge la poprire este recomandat să retrag toți banii din bancă în timp util. Vă mulțumesc!

Pe un imobil cu ipotecă proprietate personală se poate pune poprire?

Company Advising a scris:

Suma maxima retinuta lunar poate fi 1/3 sau 1/2 in functie de numarul popririlor. Dar aceste procente sunt din drepturile salariale. Daca discutam de alte sume din cont, acestea pot fi supuse popririi integral.

Bună seara! Anexa 2 din Legea 263/2010 prevede la punctul 7. “Activitatea desfășurată de personalul din siguranța circulației, care îndeplinește funcția de mecanic de locomotivă și automotor, mecanic ajutor și mecanic instructor”, însă în Anexa 3 din aceeași lege nu este menționată compania privată, decât societăți naționale de stat. Să înțeleg practic că este necesar să fie îndeplinite cumulativ condițiile de a se regăsi în ambele anexe pentru a fi validă beneficierea de grupa specială? Nu există nicio cale totuși pentru a dobândi grupa specială în acest caz?
Bună ziua! În calitate de mecanic de locomotivă am lucrat la o societate privată în perioada 2015 — 2019 și v-aș ruga să-mi spuneți dacă există posibilitatea de a dobândi în instanță grupa specială de muncă retroactiv, întrucât am fost încadrat abuziv și discriminatoriu în condiții normale de muncă, față de colegii care lucrează pe aceeași funcție în sistemul de stat. Vă mulțumesc!
Discuție Poprire
Bună ziua! V-aș ruga să-mi spuneți dacă, în urma unei sentințe judecătorești definitive, prin executare silită poate fi pusă poprire pe contul bancar sau pe salariu, respectiv pe un imobil cu ipotecă proprietare personală, și cât poate fi suma maximă reținută lunar. Vă mulțumesc!
Vă mulțumesc! Se percepe doar impozitul de 10% din venitul brut sau și alte taxe?

ynocentta a scris:

Contribuabilii care obtin venituri din cedarea folosintei bunurilor din patrimoniul personal, altele decat veniturile din arendare, au obligaţia sa inregistreze contractul de inchiriere la organul fiscal, in termen de 30 de zile de la data incheierii contractului intre parti.
Odată cu inregistrarea contractului se depune si Declaratia privind venitul estimat/norma de venit.
In cazul in care bunul inchiriat este detinut in comun, contractul se va înregistra de catre fiecare coproprietar la organul fiscal în a carui raza teritoriala isi are domiciliul.
Documente necesare pentru inregistrarea contractului de inchiriere:
1-contractul de închiriere (un exemplar în original se va pastra de catre organul fiscal);
2-declaratia privind venitul estimat/norma de venit – formular 220 în 2 exemplare pentru fiecare proprietar, coproprietar, uzufructuar sau alt detinator legal, dupa caz;
3-actul de proprietate/detinere legala, copie si original;
4- imputernicire însotita de actul de identitate al împuternicitului, dupa caz.

Bună ziua! Dețin un loc de parcare proprietate personală și aș dori să-l închiriez pe o perioadă de 1 an. V-aș ruga să-mi spuneți care este procedura legală privind întocmirea contractului de închiriere și cât reprezintă procentul contribuției datorate la ANAF, precum și ce acte sunt necesare. Vă mulțumesc!