Decizia este pronuntata in prima instanta sau ca instanta de apel /recurs??
Se poate da.
Daca aveti deja executare inceputa este doar o chestiune de timp pana case va transmite adresa de infiintare a popririi. Nu aveti de unde sa stiti ca s-a ajuns la poprire sau nu, decat cand deja au fost indisponibilizati banii. Banca va anunta ca aveti poprire, dar nu mai puteti scoate toate sumele. In cazul drepturilor salariale, angajatorul deja retine si va vireaza in cont diferenta.
Imobilul poate fi executat silit și dacă este ipotecat.
Pe imobil nu se pune poprire, se pune sechestru asigurator, apoi este scos la licitație publică.
Suma maxima retinuta lunar poate fi 1/3 sau 1/2 in functie de numarul popririlor. Dar aceste procente sunt din drepturile salariale. Daca discutam de alte sume din cont, acestea pot fi supuse popririi integral.
Contribuabilii care obtin venituri din cedarea folosintei bunurilor din patrimoniul personal, altele decat veniturile din arendare, au obligaţia sa inregistreze contractul de inchiriere la organul fiscal, in termen de 30 de zile de la data incheierii contractului intre parti.
Odată cu inregistrarea contractului se depune si Declaratia privind venitul estimat/norma de venit.
In cazul in care bunul inchiriat este detinut in comun, contractul se va înregistra de catre fiecare coproprietar la organul fiscal în a carui raza teritoriala isi are domiciliul.
Documente necesare pentru inregistrarea contractului de inchiriere:
1-contractul de închiriere (un exemplar în original se va pastra de catre organul fiscal);
2-declaratia privind venitul estimat/norma de venit – formular 220 în 2 exemplare pentru fiecare proprietar, coproprietar, uzufructuar sau alt detinator legal, dupa caz;
3-actul de proprietate/detinere legala, copie si original;
4- imputernicire însotita de actul de identitate al împuternicitului, dupa caz.