avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Activitate madalinamrn

Activitate madalinamrn

In cazul in care o contestatie s-a solutionat de CNSC prin "respingere ca tardiv introdusa, continuarea procedurii de achizitie, cu drept de formulare plangere in termen de 10 zile de la comunicare", se poate semna contractul inainte de expirarea termenului de atac?
In cazul unui raspuns negativ, exista posibilitatea prelungirii termenului de valabilitatea a ofertei (aceasta expira inainte de termenul de atac de 10 zile) daca CNSC nu a dispus explicit suspendarea procedurii pe perioada solutionarii?
In luna iulie 2010 am introdus la Sectia a VIII-a Tribunalului Bucuresti o actiune de recalculare a pensiei motivata in drept pe dispozitiile art. 1 punctul 3 si punctul 6 din Legea 250/2007 care modifica art.23 al.(3) respectiv art.78 al.(4) din legea 19/2001(recalculare avandu-se in vedere si veniturile suplimentare obtinute in "acord" pentru care s-au achitat cotele de asigurari sociale, inclusiv contributia la pensia suplimentara pentru angajat cat si cotele aferente angajatorului atat pentru castigurile de baza cat si pentru cele suplimentare, asa cum rezulta din adeverinta eliberata de angajator).
Pana la primul termen de judecata (25.01.2011) Legea 263/2010 abroga Legile invocate de mine. Intrebarea mea este judecarea cauzei se va face dupa legea veche? Legea noua prevede acelasi lucru ca si legea veche in ceea ce ma priveste?
Răspuns la discuția Dezbatere succesiune
Deja am vorbit cu vecinii (nu 2-3 ci minimum 5) care sunt de acord sa vina in instanta sa declare ca il stiau pe tatal meu proprietar. As mai avea o intrebare: care este sanctiunea legala pentru faptul ca tatal meu nu a platit impozit, el nestiiind ca pentru acel teren si casa nu este inclus impozitul in suma platita in fiecare an? In situatia de fata se poate deschide o actiune invocand uzucapiunea fara dezbaterea mostenirii? Nu risc sa-mi fie respinsa actiunea?
va multumesc
Ce inseamna "a stapanit pentru matusa"? Toate fructele culese au intrat in posesia tatalui meu, pe matusa nu a interesat-o aceste bunuri (la imobile ma refer). Dealtfel, toti vecinii stiu, si pot declara, ca matusa i-a lasat tatalui meu aceste bunuri, fapt neconcretizat in acte.
In aceste conditii, la dezbaterea mostenirii, trebuie sa vina toti mostenitorii (colaterali privilegiati), matusa neavand sot sau copii.
Si mai este o problema: mergand la primaria din localitatea respectiva am aflat ca matusa mea nu a facut in anul 1972 cand a devenit mostenitor (am certificatul de mostenitor in original) transcrierea de proprietate, astfel ca apare ca proprietar cea de la care a primit mostenirea. Datorita acestui fapt, nu sa- platit impozit pe aceste imobile, tatal meu platind in fiecare an suma ce i-a fost impusa (numai pe proprietatea lui, aflata in aceeasi curte). Ce este de facut in acest caz? Eu nu vreau ca tatal meu sa piarda aceste bunuri, avand in vedere ca a muncit acolo 37 de ani.
Va multumesc pentru rabdare si sfaturi.
Da, este cineva care a ingrijit bunurile. Este vorba de tatal meu (cumnatul matusii), care locuieste in aceeasi curte, insa el nu are calitatea de mostenitor din cate stiu. In acest caz mai sunt unele aspecte si anume: terenul si casa nu au fost niciodata ingrijite de matusa mea care din 1972, de cand a devenit proprietara printr-un certificat de mostenitor, si pana aproape de 1997 nu a locuit acolo ci la o nepoata. In toata aceasta perioada si pana in prezent tatal meu a fost cel care a posedat aceste bunuri, continuu si neviciat, fapt ce poate fi dovedit cu declaratii de martor.
Da, este cineva care a ingrijit bunurile. Este vorba de tatal meu (cumnatul matusii), care locuieste in aceeasi curte, insa el nu are calitatea de mostenitor din cate stiu. In acest caz mai sunt unele aspecte si anume: terenul si casa nu au fost niciodata ingrijite de matusa mea care din 1972, de cand a devenit proprietara printr-un certificat de mostenitor, si pana aproape de 1997 nu a locuit acolo ci la o nepoata. In toata aceasta perioada si pana in prezent tatal meu a fost cel care a posedat aceste bunuri, continuu si neviciat, fapt ce poate fi dovedit cu declaratii de martor.
Matusa mea este decedata din anul 2000. Nu s-a dezbatut succesiunea nici pana astazi. Ce se poate face? De la diverse persoane am inteles ca nu se mai poate si masa succesorala devine proprietatea statului. Este adevarat? Va multumesc.
Bunicul meu a posedat si ingrijit neintrerupt un teren in suprafata de 600mp, aflat langa proprietatea sa, din anul 1972 si pana in prezent. Terenul cu pricina este proprietatea (prin certificat de mostenitor, act pe care il posed in original) unei cumnate de-a bunicului care a decedat in anul 2000.Aceasta cumnata nu a fost casatorita, nu are copii, singurii posibili mosternitori, daca nu gresesc, ar fi fratii ei si nepotii dupa frati. Succesiunea dupa cumnata nu a fost deschisa. In aceasta perioada nimeni nu i-a tulburat posesia. Mai mult decat atat, toti vecinii stiu ca bunicul meu este proprietarul acelui teren, inca din anul 1972.
Intrebarea mea este: Poate bunicul meu sa devina proprietar prin uzucapiunea de 30 de ani? In caz afirmativ, care este procedura? Am nevoie de declaratie de martor, cati martori, prin hotarare judecatoreasca, impotriva cui trebuie deschisa aceasta actiune, este suficienta declaratia de martor in fata notarului etc. Daca este necesara actiunea in instanta se mai face deschiderea succesiunii?
In speranta unui raspuns prompt, va multumesc.