In luna iulie 2010 am introdus la Sectia a VIII-a Tribunalului Bucuresti o actiune de recalculare a pensiei motivata in drept pe dispozitiile art. 1 punctul 3 si punctul 6 din Legea 250/2007 care modifica art.23 al.(3) respectiv art.78 al.(4) din legea 19/2001(recalculare avandu-se in vedere si veniturile suplimentare obtinute in "acord" pentru care s-au achitat cotele de asigurari sociale, inclusiv contributia la pensia suplimentara pentru angajat cat si cotele aferente angajatorului atat pentru castigurile de baza cat si pentru cele suplimentare, asa cum rezulta din adeverinta eliberata de angajator).
Pana la primul termen de judecata (25.01.2011) Legea 263/2010 abroga Legile invocate de mine. Intrebarea mea este judecarea cauzei se va face dupa legea veche? Legea noua prevede acelasi lucru ca si legea veche in ceea ce ma priveste?
Litigiul dvs. se va judeca potrivit prevederilor legale in vigoare la data introducerii cererii de chemare in judecata.
Art. 174 - Legea nr. 263/2010
Litigiile care se referă la drepturile ce fac obiectul prezentei legi, aflate pe rolul instanţelor la data intrării în vigoare a acesteia, se vor judeca potrivit legii în baza căreia a fost stabilit dreptul.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Recalculare pensie
sch
Am iesit la pensie in 2010 conf. legii 19/2000. Va rog sa-mi spuneti daca 1. o recalculare a pensiei ceruta azi, impusa, sa zicem, de legiuitor- cat si 2. o ... (vezi toată discuția)