avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Activitate stenia 31

Activitate stenia 31

Contractul de munca a fost suspendat când eram însărcinată,(era un Salon de înfrumusețare care sa închis) Acum sunt in concediu de creșterea copilul.Dupa ce fac 2 ani pot solicita șomaj?Primesc șomaj dacă nu sunt trimisa de angajator?
Răspuns la discuția Construcția a unei camere

Romeo Valentin a scris:

Teoretic trebuie păstrat 60cm. De la linia de hotar. Și după aducerea la distanta asta veți primi o amenda de 500lei și un termen de întrare în legalitate.
Aceasta măsură se va dispune de Primăria dvs.
Mai exista posibilitatea sa nu demolat și sa aveti mai puțin de 60cm. De la linia de hotar, cu condiția sa obțineți un accept de la vecin notarial și cei de la Primărie sa îl accepte.
Apoi se repeta procedura de întrare în legalitate.

Menționez ca in puzul zonei majoritatea caselor sunt lipite una de alta au perete comun ,cartierul fiind vechi
Buna ziua!
Acum 4 - 5 ani am construit o camera in capătul casei pe care o detinem pana in gardul vecinului nerespectând cei 0,6 m El având un gard din piatra înalt Construcția a fost făcută fără autorizație și proiect.Acum doresc sa intru in legalitate cu tot.
Pentru acea construcție voi lua amenda?
Ca sa fac formele legale ma vor obliga sa dărâm camera sa o ingustez ca sa las cei 0,6 m pana in gardul vecinului?
Va multumesc

Buna ziua!
Am scos de la casa de pensii stagiul de cotizare pe ultimii 2 ani pentru a vedea daca am cele 12 luni consecutiv pentru a beneficia de indemnizația de crestere a copilului.
Din care stiu pentru indemnizatia se calculeaza netul si nu brutul.
Am vazut ca pe foile de cotizație e trecut brutul.
Ca sa iau adeverintele de la locurile de munca cu netul ,societatile s-au inchis.
Pot folosi foile de la casa de pensii pentru actele de indemnizatie?

Pot beneficia de indemnizația de cretere a copilului avand perioada repetată în ultimii 2 ani:

1 ianuarie-1 august 2017 nedeterminat;(2 ore )
dupa 1 -20 august 2017 in fara plata.
.Dupa 20 august -1 octombrie 2017 nedeterminat (2 ore)
si de la 1 octombrie 2017 pana in anul asta 2018 in februarie fara plata.(inchis contractul)
Din 14 martie 2018 pana la 1 iunie 2018 am lucrat pe perioada nedeterminata .(8 ore).Fiind nevoita sa renunt avand probleme cu sarcina.Am sa nasc in decembrie 2018.
Vreau sa stiu cate luni mai îmi trebuie sa fac 12 luni pana in luna decembrie pana nasc ca sa beneficiez de indemnizatia de crestere a copilului si daca îmi este calculata si concediu fara plata.

De unde îmi pot ridica cotizatia pentru indemnizatie,locurile de munca unde am lucrat s-au inchis (au fost saloane de infrumusetare si nu au mers)
Multumesc
De unde îmi pot ridica cotizatia pentru indemnizatie,locurile de munca unde am lucrat s-au inchis (au fost saloane de infrumusetare si nu au mers)
In perioada 2017 am avut si 4 luni de concediu fara plata (am muncit intr-un salon si a fost inchis).
Am avut ceva de genul 1 ianuarie-1 august 2017 nedeterminat; dupa 1 -20 august 2017 in fara plata.Dupa 20 august -1 octombrie nedeterminat si de la 1 octombrie pana in anul asta 2018 in februarie fara plata.
Iar din care 14 martie 2018 pana la 1 iunie 2018 am lucrat pe perioada nedeterminata .
Vreau sa stiu cate luni mai îmi trebuie sa fac 12 luni pana in luna decembrie cand nasc ca sa beneficiez de indemnizatia de crestere a copilului.Multumesc
Buna ziua!
Beneficiez de indemnizația de crestere a copilului daca in anuii 2016-2017 am avut contract de 2 ore si in martie 2018 pana in iunie 2018 am avut contractul de 8 ore.Mentionez ca am rămas insarcinata in luna martie,iar din luna iunie nu mai lucrez avand probleme cu sarcina si a trebuit sa îmi dau demisia.Am sa nasc in luna decembrie 2018.