avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Activitate Grosu Ionuț-Cãtãlin - Consilier Juridic

Activitate Grosu Ionuț-Cãtãlin - Consilier Juridic

Răspuns la discuția infiintare srl
Desigur!
Conform Statutul profesiei de consilier Juridic publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 684 in 29 iulie 2004 si modificat prin Hotararea Congresului Ordinar al ordinului Consilierilor Juridici din Romania (O.C.J.R.) nr. 4 din 17 martie 2012 publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 452 din 20 iunie 2014:
Art. 3. - Profesia de consilier juridic se exercită personal de către consilierul juridic înscris pe Tabloul profesional al consilierilor juridici definitivi sau stagiari, denumit în continuare Tablou, ţinut de către Colegiile Consilierilor Juridici din România.

Art. 22. - (1) Calitatea de consilier juridic - cu drept de exercitare a profesiei se dovedeşte cu "Legitimaţia de consilier juridic" şi insigna profesiei, eliberate de fiecare colegiu consilierului juridic înscris în TabloulColegiului.
Răspuns la discuția Radiere societate de la anaf
Daca societatea nu are datorii, nu trebuie sa mergeti la ANAF.
Stimate Mediator_Bacau, Statutul profesiei de consilier juridic a fost publicat in Monitorul Oficial a Romaniei PARTEA I-A. Poate acest lucru iti spune ceva despre valoarea si puterea unei act juridic publicat in MO Partea I-a.
Statutul Consilierilor Juridici este publicat in Monitorul Oficial partea I, deci este opozabil tuturor.
Răspuns la discuția Stagiatura consilier juridic
Nu exista nici un impediment. Important este ca indrumatorul sa faca parte din aceelasi Colegiu cu dumneavoastra.
In primul rand, Statutul profesiei de consilier juridic este actul normativ de punere in aplicare a legii de organizare a profesiei. In lipsa lui legea ar fi ineficace si ar goli de continut notiunea de standard profesional si componenta de organizare a profesiei, inclusiv intocmirea evidentelor consilierilor juridici.
Statutul profesiei de consilier juridic este publicat in Monitorul Oficial al Romaniei partea I., locul unde se publica actele normative cu putere de lege, pentru opozabilitate.

In al doilea rand, daca exercitati profesia reglementata de consilier juridic ar trebui sa intelegeti urmatoarele elemente legale:
- profesia de consilier juridic este profesie reglementata – vezi Legea 200/2004 privind profesiile reglementate si calificarile profesionale;
- „exercitarea profesiei de consilier juridic” este in stransa legatura cu „organizarea profesiei de consilier juridic”;
- organizarea profesiei se face in conditii similare „baroului de avocati”; (stim ca este un pleonasm dar asa scrie in lege)
-stagiul, devinitivatul si celelalte elemente care definesc exerctiul profesional de consilier juridic sunt descrise in Lgea 51/1995 privind organizarea profesiei de avocat;
exercitarea ilegala a oricarei profesii reglementate este considerata infractiune si atrage raspundere penala si civila (daune);
- organizarea profesiei presupune organizarea evidentelor consilierilor juridici, spre consumul instantelor judecatoresti, organelor de cercetare penala, consiliilor judetene, prefecturilor si barourilor, iar in lipsa „neinscrierii” evidentele raman fara obiect;
- evidentele membrilor unei profesii reglementate constituie elementul central al „protectiei consumatorilor de servicii” prin centralizarea statusului profesional (stagiar/definitiv, suspendat/activ) si a elementelor ce definesc „cazierul profesional”.
Pentru alte lamuriri, va indrum sa accesati situl Colegiului Consilierior Juridici Bucuresti - Intrebari si raspunsuri.
Daca ai sa citesti cu atentie si ai sa coroborezi dispozitiile legale prevazute in Lege si in Statut ai sa gasesti singur raspunsul.
Cu tot respectul domnule Freeelis dar sunteti cam refractar.
Statutul "acela" este publicat in Monitorul Oficial partea I ca si Statutul profesiei de avocat. Deci este opozabil tuturor.
Art. 3
Profesia de consilier juridic se exercita personal de catre consilierul juridic inscris pe Tabloul profesional al consilierilor juridici definitivi sau stagiari, denumit in continuare Tablou, tinut de catre Colegiile Consilierilor Juridici din Romania.
Art. 22
(1) Calitatea de consilier juridic - cu drept de exercitare a profesiei se dovedeste cu "Legitimatia de consilier juridic" si insigna profesiei, eliberate de fiecare colegiu consilierului juridic inscris in Tabloul Colegiului.
Statut al profesiei de consilier juridic publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 684 din 29 iulie 2004.