avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Activitate Maria_Patru

Activitate Maria_Patru

Răspuns la discuția Drepturi salariale
Va rog sa-mi dati mai multe detalii referitoare la pct. 2 - depunerea la Tribunal?
Nu trebuie sa platesc un avocat de la tribunal sau particular, asta vreti sa spuneti prin "scutita de plata taxelor"?
Multumesc.
Buna ziua,

As vrea sa stiu ce se poate face in situatia in care angajatorul nu iti plateste drepturile salariale (ultimul salariu dupa incheierea contractului de munca)?

Multumesc
Discuție Covid 19
Buna ziua,
Astazi imi expira cea de-a 3 a perioada contractuala determinata incheiata intre mine si angajator. Am intrebat la Resurse Umane daca mi se tranforma contractul in CIm pe perioada nedeterminata sau se incheie defintiv si mi-au spus ca l-au prelungit din nou datorita Covid -19.
Este a 4 a perioada determinata succesiva la dumnealor.

Este legal?
Buna ziua.
As vrea sa aflu daca un inspector de calitate care întocmește rapoarte de neconformitate are voie (dpdv al legii) sa opereze în gestiunea electronică mutarea produselor neconforme intr-o gestiune de produse neconforme sau gestionarul stocului este cel care trebuie sa opereze electronic aceasta mutare?
Mulțumesc
Buna ziua,

As vrea sa aflu daca o firma cu codul CAEN 2812 poate sa factureze catre alta firma reparare piese.

Mai in detaliu: piesele primite de la un furnizor au fost reparate de catre un sub-contractor. Acesta a emis factura catre noi.

Noi putem factura catre furnizorul de piese reparatia sau un prejudiciu?

Intrebarea se refera la doua situatii: furnizor intern (Romania) si furnizor extern.
Multumesc.
Răspuns la discuția CIM nou
Multumesc.
Răspuns la discuția CIM nou
Inca o intrebare: care mai sunt conditiile pentru a putea intra in somaj?
Stiam ca sunt necesare 12 luni lucrate (cu cotizatie) din ultimele 24 de luni, iar motivul pentru care ajungi in somaj nu trebuie sa fie vina angajatului.
Daca te angajezi la o firma si ti se incheie CIM in perioada de proba la 1 zi sau 2 de la intrarea in vigoare a CIM poti sa intri in somaj daca ai cele 12 luni/24 incheiate cu demisie + 1, 2 zile lucrate la alta firma, cu CIM incheiat de firma in perioada de proba ?
Multumesc
Discuție CIM nou
Buna seara.
Se poate incheia un CIM in luna ianuarie (semnat de cele 2 parti, declarat in revisal), dar data de incepere a contractului sa fie aproximativ peste o luna, in februarie?
Multumesc
Buna seara.
As vrea sa aflu daca se poate incheia un CIM cu norma intreaga de catre o firma daca angajatul lucreaza la alta firma cu norma intreaga in acelasi interval de timp? Auzisem ca exista o chichita legala ca este posibil daca sa ai 2 CIM intregi daca nu sunt la aceeasi firma. Adica daca la o firma obtii un concediu fara plata poti sa te angajezi la alta firma cu norma intreaga in perioada respectiva (ex. 3 luni perioada determinata cu posibilitate de prelungire)?
Concediul fara plata se acorda pentru nevoi personale, cand se face cererea de concediu trebuie sa se specifice problema personala sau se poate scrie la modul general "pentru nevoi personale"?
Firma de la care ceri concediu este obligata sa il acorde? In Reg. Int. este precizata o perioada de max. un an. Poti sa ceri 3 luni consecutive sau mai mult si firma sa fie obligata sa iti acorde fara a intra in detaliu?

Discuție HG 1028-2006
Buna ziua.

In HG 1028-2006 sunt mentionate cerinte minime SSM referitoare la lucrul cu calculatorul.
In anexa 1 la punctul d) este specificat ca "La amenajarea postului/posturilor de lucru trebuie să se ţină seama de zgomotul emis de echipamentul care aparţine postului/posturilor de lucru, în special pentru a se evita distragerea atenţiei sau perturbarea comunicării verbale".
Prin "sa se tina seama...pentru a se evita distragerea atentiei" se intelege de fapt ca nivelul de zgomot trebuie sa fie cat mai scazut si sa nu distraga atentia?
Se poate considera ca un angajator nu ar trebui sa permita muzica pe calculator, pentru ca, conf pct. d anexa 1 HG 1028-2006 aceasta distrage atentia?
Multumesc.