avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Activitate Romanov Gratiela

Activitate Romanov Gratiela

6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 324. Falsificarea unei înregistrări tehnice

(1) Falsificarea unei înregistrări tehnice prin contrafacere, alterare ori prin determinarea atestării unor împrejurări necorespunzătoare adevărului sau omisiunea înregistrării unor date sau împrejurări, dacă a fost urmată de folosirea de către făptuitor a înregistrării ori de încredinţarea acesteia unei alte persoane spre folosire, în vederea producerii unei consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează folosirea unei înregistrări tehnice falsificate în vederea producerii unei consecinţe juridice.

(3) Prin înregistrare tehnică, în sensul prezentului articol, se înţelege atestarea unei valori, greutăţi, măsuri ori a desfăşurării unui eveniment, realizată, în tot sau în parte, în mod automat, prin intermediul unui dispozitiv tehnic omologat şi care este destinată a proba un anumit fapt, în vederea producerii de consecinţe juridice.

Analizand articolul 324 din Codul penal, as zice ca sefuțul tău este un mic infractor... Sau unul mai mare...
Trimite-i un mail sefului, in care scrii exact ce face si cum te prejudiciază si spune-i ca avocatul tau te-a informat ca faptele lui reprezintă infractiune. Si ca il rogi frumos sa rectifice TOATE raportarile false pe care le-a facut in legătură cu activitatea ta, INAINTE de a depune plangerea la politie, in termen de X zile, timp pe care i-l pui la dispoziție ca sa se desisteze in legătură cu infractiunea, intrucat nu doresti sa târăști si sa deranjezi compania in tot demersul tau de a iti face dreptate.

Eventual, asigura-te in prealabilul trimiterii acestui mesaj e-mail, ca nu are posibilitatea de a isi sterge urmele si ca ai pastrat dovezile privind corectitudinea activitatii tale si privind raportările sale false.

In Bcc poti adauga inclusiv adresele de e-mail ale superiorilor vostri, de la cel mai mic, pana la cel mai mare.

mihaibonch a scris:

Buna,
Lucrez intr-o companie multinationala care m-a plasat intr-un "plan de imbunatatire a performantei", in care seful direct raporteaza fals statusul privind sarcinile efectuate, raportand ca nu s-a efectuat nimic pe parcursul unei luni. Acest plan se doreste a fi o protectie a companiei in cazul in care acestia sunt dati in judecata dupa o posibila concediere. Ce actiuni se pot lua de catre angajat, in timpul desfasurarii acestui plan?
Multumesc

4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua ai dat, belea ti-ai căpătat cu raspunsurile neaveniților, care se trezesc vorbind. Si de ar fi cuprins in ROI o astfel de exigența de control asupra conținutului genții, trebuie justificată de specificul activității firmei si in niciun caz sa nu impuna genti transparente. Pentru ca altfel se incalca legea.. Geanta transparenta nu le permite numai lor sa vada continutul, ci oricui se afla in preajma ta, inca de dinainte de a intra in incinta unitatii. Verifica ROI (Regulamentul de Ordine Interioara), verifica daca ai semnat ca esti de acord cu el la angajare si fa-le sesizare la ITM. Si sugerează-le sa își cumpere scanner ca la aeroport, daca vor sa își satisfacă disperarea.

Costin33 a scris:

Bună ziua.

Angajatorul ne obligă să venim la muncă cu genți transparente, astfel încât conținutul lor să fie vizibil fără să fie deschise.
Este vorba despre gențile în care angajații își aduc lucruri personale, inclusiv hrană și apă de băut. Angajații care vin cu genți netransparente nu sunt primiți la lucru.

Este legal așa ceva?
Mie mi se pare că se încalcă dreptul la viață privată și demnitatea umană!

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu semnați niciun contract de împrumut. In cel mai rau caz, dati o declarație prin care spuneti ca ati primit cu titlu de donatie acele sume de bani. DAR, la ce i-ar folosi? Eventual sa ceara revocarea donatiei in instanță pentru motive de ingratitudine? Nu mai bine va vedeti de treabă si nu semnați nimic?

Pe de alta parte, mai bine ati lamuri ce i-a cășunat pe sotul dvs. si de ce l-a dat afara. Chiar daca sotul dvs. nu se va apuca sa conteste concedierea in instanță. Un om care are o atitudine pozitivă atata timp, nu se schimba de pe o zi pe alta, fara motiv.

carmencalineata a scris:

Buna ziua!
Va rog a avea amabilitatea de a ma ajuta cu un raspuns la urmatoarea situatie: eu lucrez la o firma din 2011. D-na administrator m.a ajutat financiar cu avansul pentru un apartament, cu pregatirile de nunta, cu diverse sume cand si cand din propria vointa, avans masina, achita gradinita particulara a copilului etc, sume pentru care a zis ca nu mai vrea banii inapoi. A devenit nasa de botez a copilului nostru.
Dupa o disputa a ei cu sotul meu ( a lucrat si el la societatea ei si l.au dat afara fara sa discute cu el inainte etc) in decembrie 2021, Ieri nasa mi.a zis ca vrea sa mergem la un notar sa faca un contract de imprumut intre ea si mine pe o anumita suma. Inca n a zis suma. Ca nu.l va pune in aplicare, decat in cazul in care sotul o va ataca cu ceva...
Este legal acest contract? Pentru banii de atatia ani in urma? Dupa ce ea a zis ca nu i mai vrea inapoi? Nu trebuiau virati intr un cont? Ma va obliga la executare? Ar trebui sa incep sa achit acesti bani imediat dupa semnare sau nu trebuie sa semnez asa ceva sau cum se procedeaza?
Multumesc din suflet!

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Care este textul de lege care obligă beneficiarul lucrării, să declare contractul la fisc?