avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! Va rog a avea amabilitatea de a ma ajuta cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! Va rog a avea amabilitatea de a ma ajuta cu un raspuns ...

Buna ziua!
Va rog a avea amabilitatea de a ma ajuta cu un raspuns la urmatoarea situatie: eu lucrez la o firma din 2011. D-na administrator m.a ajutat financiar cu avansul pentru un apartament, cu pregatirile de nunta, cu diverse sume cand si cand din propria vointa, avans masina, achita gradinita particulara a copilului etc, sume pentru care a zis ca nu mai vrea banii inapoi. A devenit nasa de botez a copilului nostru.
Dupa o disputa a ei cu sotul meu ( a lucrat si el la societatea ei si l.au dat afara fara sa discute cu el inainte etc) in decembrie 2021, Ieri nasa mi.a zis ca vrea sa mergem la un notar sa faca un contract de imprumut intre ea si mine pe o anumita suma. Inca n a zis suma. Ca nu.l va pune in aplicare, decat in cazul in care sotul o va ataca cu ceva...
Este legal acest contract? Pentru banii de atatia ani in urma? Dupa ce ea a zis ca nu i mai vrea inapoi? Nu trebuiau virati intr un cont? Ma va obliga la executare? Ar trebui sa incep sa achit acesti bani imediat dupa semnare sau nu trebuie sa semnez asa ceva sau cum se procedeaza?
Multumesc din suflet!
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
incercati sa o linistiti ca sotul nu o va ataca cu nicic, ca ii sunteti recunoascatoar, dar nu veti semna niciun contract cat nu v-a dat bani imprumut. Puteti sa ii ziceti ca sunteti de buna credinta si daca vrea bani inapoi, ii veti da in rate.
Nu inteleg de ce achita gradinita copilului in locul dvs.
Asa a vrut de la inceput sa se ocupe de educatia finului sau. Merge si copilul nostru la aceeasi gradinita unde au fost si copiii ei. Nu vrea banii fizic sau in cont, ci doar ca o garantie ca sotul n.o va ataca in vreun fel...N-are nevoie de bani, i-am spus ca nu va face sotul nimic, insa nu crede...Este legal acest contract dupa atatia ani? Pt ce a facut din proprie vointa? Si tot ea a zis ca nu vrea nimic inapoi?
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu puteti semna un contract de imprumut. Puteti semna o declaratie ca v-a dat candva acea suma de bani , asta puteti semna sub semnatura privata.
Multumesc mult de tot!
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu semnați nimic! Poate ca ea nu vrea banii (ceea ce nu se știe niciodată), dar dacă se întâmpla ceva cu ea moștenitorii va pot cere sa returnați banii. Dacă Dvs vreți sa ii dați, este altceva. Dar nu semnați.

Alte discuții în legătură

Bună ziua! am un apartament proprietate personală si doresc ... 2NAEL 2NAEL Bună ziua! Am un apartament proprietate personală si doresc să mă recăsătoresc. Apartamentul vreau să rămană moștenire fiicei mele din prima ... (vezi toată discuția)
Contract de vânzare și de constituire a uzufructului viager achitat cu banii soacrei. poate fratele soțului să-l atace după decesul ei, și ce se întâmplă cu bunul dacă divorțăm? V.elena.i V.elena.i Buna ziua. In vara am cumparat o garsoniera care se intituleaza ca mai sus... Problema este urmatoarea. Soacra mea, mama sotului, dupa vanzarea unui apartament ... (vezi toată discuția)
Partaj - bun dobandit de copiii majori in timpul casatoriei adina1980 adina1980 Buna seara. Numele meu este Adina si am 29 de ani. Am si eu o intrebare si multumesc anticipat celor care imi vor raspunde. Inainte prezint o situatie de ... (vezi toată discuția)