avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Activitate Mihaela 85

Activitate Mihaela 85

Vă mulțumesc pentru îndrumări!

gi-jane2 a scris:

Da, lor le e indiferent cine plateste.

Nu știu dacă are venit avea un stand dar a închis și nu știu dacă lucrează.Dar ca să nu ajung la executare silită pot să îmi iau eu un angajament de plată în locul ei?

gi-jane2 a scris:

Nu prea aveti ce face, ori platiti dvs in locul ei de bunavoie, ori silit, alta cale nu e. Apoi, va indreptati impotriva ei pt a va recupera banii. Are venituri ?

Bună ziua acum un an și jumătate am girat împreună cu soțul pentru mama mea la un car.Iar anul acesta în luna aprilie am fost sunata de la car că nu a plătit rata.Am fost la ei m-am interesat și am aflat că de fapt mama mea nu a plătit de anul trecut ratele întregi ci a dat cât a avut.În data de 21 iunie anul curent am primit un alt telefon de la car spunându-mi că va înainta dosarul spre executare silită și mi se va pune proprire pe salariu atât mie cât și soțului iar al treilea girant este bunica mea.Ce trebuie să fac pentru a nu mi se pune proprire pe bunurile mele și ale soțului?Menționez că doamna nu răspunde la telefon și nici nu si-a luat nici un angajament de plată așa cum au sfătuit-o cei de la car.
Suma este foarte mare într-un timp foarte scurt.Nu am sustras nimic din nici un punct unde am
lucrat.Celalte fete spun că și eu trebuie să plătesc minusul chiar dacă nu am lucrat acolo decât 10 zile.Întrebarea mea este pot fi inclusă și eu la plată?
CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Daca era imposibil sa fi sustras ceva nu sunt probleme.
Daca ati sustras ceva atunci e alta discutie...

Bună ziua aș vrea să știu dacă pot fi trasă la răspundere pentru lipsa ieșită în gestiune preluată cu inventar chiar dacă nu am desfășurat activitate la acel punct ci la altele? Iar una din fete după 5 luni de muncă și-a dat demisia și nu a mai venit din acea dar nici nu răspunde la telefon pentru a da explicații,a blocat pe toată lumea.Multumesc.
Răspuns la discuția Lipsă în gestiune
Gestiunea a fost preluata cu inventar de 4 fete iar cea de a patra ultima venită,după 4 luni și-a dat demisia și nu a mai venit la muncă din ziua în care a depus acea demisie.Inventarul s-a efectuat fără prezența ei deoarece nu a mai răspuns de atunci la apeluri sau mesaje blocand accesul tuturor către ea.Nu înțeleg de ce a plecat brusc fără a da o explicație.

Mihaela 85 a scris:

Nu se referă doar la acele 10 zile lucrate la acel punct ci la cele 5 luni de la ultimul inventar.

Avocat Carmen MATEI a scris:

Buna ziua! Minusul la inventar se refera strict la perioada de timp cat Dvs. ati lucrat la acel punct de lucru?

Nu se referă doar la acele 10 zile lucrate la acel punct ci la cele 5 luni de la ultimul inventar.

Buna ziua! Minusul la inventar se refera strict la perioada de timp cat Dvs. ati lucrat la acel punct de lucru?

La acel punct am lucrat doar 10 zile apoi am fost transferată pe alte puncte din deficiențe de personal.Având în vedere că nu am lucrat la acel punct pot fi trasă la răspundere pentru lipsa ieșită menționez că am preluat cu inventar.De la ultimul inventar au trecut doar 5 luni,iar lipsa e mare într-un timp scurt.

Da am preluat cu inventar dar la acel punct am desfășurat activitate doar 10 zile in decurs de 5 luni de la ultimul inventar.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Ati preluat pe inventar?

Cum mă pot apăra dacă la inventarul realizat a ieșit o lipsă enormă într-un timp foarte scurt având în vedere faptul că nu am desfășurat activitate la punctul de lucru unde s-a efectuat inventarul decât 10 zile fiind trimisă pe alte puncte?Iar la inventar ieșind un minus mare pot fi trasă la răspundere?