avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Am girat-o pe mama la CAR, împreună cu soțul și cu ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Am girat-o pe mama la CAR, împreună cu soțul și cu bunica mea, dar ea nu a plătit ratele întregi de anul trecut. Ce trebuie să fac ca să nu ni se pună poprire pe bunuri?

Bună ziua acum un an și jumătate am girat împreună cu soțul pentru mama mea la un car.Iar anul acesta în luna aprilie am fost sunata de la car că nu a plătit rata.Am fost la ei m-am interesat și am aflat că de fapt mama mea nu a plătit de anul trecut ratele întregi ci a dat cât a avut.În data de 21 iunie anul curent am primit un alt telefon de la car spunându-mi că va înainta dosarul spre executare silită și mi se va pune proprire pe salariu atât mie cât și soțului iar al treilea girant este bunica mea.Ce trebuie să fac pentru a nu mi se pune proprire pe bunurile mele și ale soțului?Menționez că doamna nu răspunde la telefon și nici nu si-a luat nici un angajament de plată așa cum au sfătuit-o cei de la car.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 20:04, 26 Iunie 2019
Nu prea aveti ce face, ori platiti dvs in locul ei de bunavoie, ori silit, alta cale nu e. Apoi, va indreptati impotriva ei pt a va recupera banii. Are venituri ?
Nu știu dacă are venit avea un stand dar a închis și nu știu dacă lucrează.Dar ca să nu ajung la executare silită pot să îmi iau eu un angajament de plată în locul ei?

gi-jane2 a scris:

Nu prea aveti ce face, ori platiti dvs in locul ei de bunavoie, ori silit, alta cale nu e. Apoi, va indreptati impotriva ei pt a va recupera banii. Are venituri ?

Da, lor le e indiferent cine plateste.
Vă mulțumesc pentru îndrumări!

gi-jane2 a scris:

Da, lor le e indiferent cine plateste.

2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeti la CAR si platiti toate ratele la zi. Apoi lunar platiti rata sau puteti achita in avans totul si scapati. Cu chitantele si somatiile in mana mergeti la un avocat si puteti deschide proces contra mamei si sa recuperati banii, daca are de unde. Daca nu are nimic pe numele ei nu puteti lua nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu Rares 123456 Rares 123456 Bună ziua, În urmă cu câteva luni am fost girant la cineva într-un contract CAR. Ideea e ca persoana respectivă nu și-a onorat obligațiile de ... (vezi toată discuția)
Executare silita antaladrian antaladrian Buna ziua, In urma cu un an si ceva.. am imprumutat bani de la un CAR, nu am mai avut venit, am ramas in urma cu ratele si am primit o instiintare cu titlu ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu laur7901 laur7901 Buna ziua - in calitate de girant pentru un debit, s-a emis hotararea judecatoreasca de retinere din salariu; - la data de azi aceasta hotarare si titlul ... (vezi toată discuția)