avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Activitate mi19765

Activitate mi19765

Buna ziua,

La inceputul anului am luat o cartela cu numar si un fel de abonament atasat de la Telekom. Aveau o promotie conform careia pot incerca gratuit timp de 30 de zile serviciul lor iar daca nu sunt multumita pot returna cartela si renunta la abonament fara alte costuri.

Avand in vedera ca se apropia sfarsitul perioadei de 30 de zile si inca nu am scos cartele din ambalaj, cu atat mai putin sa o folosesc am decis sa o returnez. Asta s-a intamplat undeva in zilele 25-28 ale perioadei de proba.

Am mers in magazinul fizic, am cerut anularea serviciului iar domnisoara de acolo m-a asigurat ca a facut toate formalitatile necesare pentru anularea abonamentului si ca nu voi avea de platit nimic.

Saptamana aceasta am primit o notificare ca trebuie sa achit suma de 53 lei reprezentand contravaloarea unor facturi restante, cu amenintarea ca daca nu achit datoria va fi vanduta unei firme de recuperari.

Mentionez ca in tot acest timp nu am primit nici-o factura. Am incercat sa imi fac cont pe site-ul lor si sa aflu mai multe detalii folosind codul de client insa nu pot accesa informatiile din cauza ca imi cer niste parole pe care nu le am.

Luni voi suna la suport clienti pentru lamurirea situatiei si voi merge la oficiul pentru protectia consumatorului.

Cum trebuie sa procedez ca sa anuleze factura pentru un serviciu pe care nu l-am folosit, sa aflu care sunt datele cu caracter personal pe care le au despre mine, sa retrag orice consimtamant le-am dat pentru a le folosi, sa ii notific ca nu imi dau consimtamantul ca datele mele sa fie date unor terti si sa solicit stergerea lor din baza de date.

Multumesc!


Cornel Vasile a scris:

Legea 76/2002
art.42
...
(2) Nu beneficiază de indemnizație de șomaj absolvenții



Multumesc de raspuns,

Ma nelamureste ca ca articolul respectiv face referire la "absolventi" si nu "persoane".


"Absolventii" nu se refera doar la cei care ar beneficia de somaj in contextul in care au absolvit o unitate de invatamant si aleg sa nu isi continue studiile, iar daca urmeaza cursurile unei unutati de invatamant pierd dreptul asta?


Eu voi fi si persoana aflata in situatiile descrise la articolul 17.


Art. 17. – (1) In vederea stabilirii dreptului de indemnizatie de somaj, somerii prevazuti la art. 16 lit. a) sunt persoanele care se pot gasi in una dintre urmatoarele situatii:
a) le-au incetat raporturile de munca din motive neimputabile lor;
b) le-au incetat raporturile de serviciu din motive neimputabile lor;
Lucrez la actualul loc de munca de peste 3 ani si in paralel urmeaz cursurile unui program de licenta la zi.


A scazut volumul de munca la firma la care lucrez , in cazul in care mi se desface contractul de munca pot beneficia de indemnizatie de somaj dat fiind faptul ca figurez ca urmez si cursurile unei facultati?
Buna,

Daca doresc sa fac sediul social al firmei intr-o camera a unui apartament la casa, intr-un imobil in care locuiesc doua familii o sa am nevoie de acordul vecinilor?

Camera in care urmeaza sa fie sediul nu se invecineaza direct cu apartamentul celeilalte familii ( jos e pamant, deasupra acoperis, stanga hol, fata, spate - curte, in dreapta e curtea altui vecin)in cazul acesta mai trebuie acordul vecinilor sau e suficient contractul de comodat incheiat cu proprietarul?

Multumesc!
recent am cumparat un teren extravilan, ( intabulat).
Cand am chemat topometristul sa il masoare am aflat ca unul dintre vecini s-a bagat cu gardul si casa pe terenul meu. (pe latura din fata a terenului a intrat cu aproximativ 40 de centimetri iar pe cea din spate cu un metru) .Casa este construita imediat langa gard si imi ocupa si cu casa o parte din curte.

Zona fiind in extravilan primaria da autorizatii de constructie doar pentru adaposturi agricole cu suprafata mai mica de 40 m², insa majoritatea persoanelor care au ridicat constructii in zona (inclusiv vecinul) au construit fara nici-un fel de proiect/ autorizatie.

Care sunt variantele de a rezolva situatia pe cale amiabila?
in asa fel incat sa fiu sigura ca a) terenul meu va avea suprafata pe care am platit-o (poate imi cedeaza vecinul o parte din terenul lui ca sa compenseze suprafata pe care o ocupa cu casa)
b)situatia sa fie foarte clara din punct de vedere legal. Daca vreau ca pe viitor sa vand terenul sa nu existe complicatii de genul " terenul are 600 m² dar pe o parte s-a bagat vecinul cu casa si mi-a cedat echivalentul terenului in alta parte" (asta a indeparta potentialii cumparatori sau ar folosi-o ca pretext sa imi ofere un pret mai mic).

in cazul in care vecinul nu vrea sa ne intelegem amiabil, ce pot face si cum procedez ca sa fiu in conformitate cu legea?