avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Activitate Lian Iacob

Activitate Lian Iacob

Răspuns la discuția angajat cu norma de 1 ora
Da, am vazut. Intocmai ! La asta ma gandeam si eu. Multumesc :)
freeelis a scris:

1. SRL-D are obligatia sa angajeze cel putin 2 salariati cu contract de munca, pe perioada nederminata.

2. SRL-D este scutit de la plata contributiilor de asigurari sociale datorate de angajatori, pentru cel mult 4 salariati, angajati pe perioada nedeterminata.

3. Angajarea poate fi cu timp partial sau cu norma intreaga.

OG 6/2011:
Art. 5. — Microintreprinderea apartinand intreprinzatorului debutant beneficiaza de urmatoarele facilitati:
a) acordarea de catre A.I.P.P.I.M.M. a unei alocatii financiare nerambursabile reprezentand cel mult 50%, dar nu mai mult de 10.000 euro sau echivalentul in lei, din valoarea proiectului aferent planului de afaceri, pentru care face dovada surselor de cofinantare. Alocatiile financiare nerambursabile se acorda in limita sumelor aprobate cu aceasta destinatie in bugetul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri;
b) garantii acordate de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii — S.A. — I.F.N. (F.N.G.C.I.M.M.) pentru creditele contractate de beneficiari in vederea realizarii planurilor de afaceri acceptate de A.I.P.P.I.M.M., cu respectarea conditiilor prevazute in normele si procedurile interne ale institutiilor de credit si ale F.N.G.C.I.M.M., pana la cel mult 80% din valoarea creditului solicitat, in limita sumei de 80.000 euro sau echivalentul in lei;
c) scutirea de la plata contributiilor de asigurari sociale datorate de angajatori, potrivit legii, pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult 4 salariati, angajati pe perioada nedeterminata. Aceasta perioada constituie stagiu de cotizare in sistemul public de pensii, iar pentru stabilirea si calculul drepturilor prevazute de Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificarile si completarile ulterioare, se utilizeaza castigul salarial mediu brut lunar, pentru care asiguratul plateste contributia individuala de asigurari sociale. Pentru fiecare salariat, scutirea nu se acorda pentru veniturile salariale lunare care depasesc cuantumul castigului salarial mediu brut pe economie din anul anterior;
d) scutirea de la plata taxelor pentru operatiunile de inmatriculare efectuate la oficiile registrului comertului pentru inregistrarea microintreprinderii;
e) consiliere, instruire si sprijin din partea O.T.I.M.M.C. al A.I.P.P.I.M.M. in a carui raza de competenta isi are sediul social.

Am venit de OTIMMCT, si mi-au spus ca nu se poate sa am angajat part time.... ca sa pot fi scutita de la plata CAS. Nu mai stiu care varianta e buna. Sunt derutata.

Multumesc freeelis:)
freeelis a scris:

1. Nu exista nicio restrictie cu privire la numarul minim de ore pe care il poate lucra un angajat ... prin urmare, se poate incheia un c.i.m. cu timp partial de munca de o ora/zi ... o ora/sapt etc.

2. Da, este indeplinita conditia sa fiti microintreprindere in ceea ce priveste faptul ca aveti un salariat cu o ora.

3. Salariul minim brut pe luna este de 670 lei la un program normal de 8 ore/zi ... pentru un program de o ora /zi , salariul minim este de 84 lei brut pe luna.

Aceasta se poate aplica si la SRL D ? Este obligatoriu minim 2 angajati cu o norma de 8h ? Se poate ca unul dintre ei sa aiba o norma de 4h sau chiar mai putin ? Se considera 2 angajati? ( pentru a benefia de scutirea CAS) ?
Multumesc

corneliamagda

Ce se intampla in cazul in care nu ma inregistrez la timp, mai pot functiona ca SRL D, sau imi este radiata firma( imi pierd societatea) , sau proiectul nu-mi este acceptat? Sunt obligata sa urmezi acesti pasi ?

Si eu sunt cu un SRL D si am o problema la angajati....mai exact
Pot angaja o persoana care sa lucreze part time si inca una cu program de 8 h, se considera 2 angajati, chiar daca una dintre ele lucreaza cu jumatate de norma? Se considera 2 angajati ? Pot beneficia de scutirea contributilor sociale ?
Răspuns la discuția Declaratii la infiintare SRL
Va multumesc pentru raspuns. Si eu sunt in aceeasi situatie cu un SRL- D. Imi sunt de mare folos informatiile impartasite.
Ce se intampla daca pentru un moment am doar un angajat, este vreo problema ?
Doamna, va multumesc pentru raspuns!
Doresc evacuarea unei societati care isi desfasoara activitatea intr-una din cam ap meu. Initial am trimis o notificare scrisa, apoi am incercat la mediator.fara rezultat.de 10 ani firma nu plateste chirie, iar de 5 ani sta abuziv. Am adunat ca si proba facturile restante la compania electrica pe care le-am platit in numele lor.
Deci, nu-mi ramane decat sa ma prezint la arhiva sau biroul de informatii sa depun cererea de chemare in instanta? Pot solicita daune materiale?

In Mehedinti
Multumesc
V-as ruga sa-mi spuneti care sunt pasi pentru a deschide o actiune civila( cred, doresc evacuarea unei societati care imi ocupa spatiul abuziv). Am adunat probe pentru proces, dar nu dispun de banii necesari pentru a plati un avocat sa ma reprezinte. Va rog spuneti-mi care ar fi pasii de urmat, ce acte si unde se depun pentru a deschide procesul, pot ajunge sa cer un avocat din oficiu ?
Va multumesc anticipat.