V-as ruga sa-mi spuneti care sunt pasi pentru a deschide o actiune civila( cred, doresc evacuarea unei societati care imi ocupa spatiul abuziv). Am adunat probe pentru proces, dar nu dispun de banii necesari pentru a plati un avocat sa ma reprezinte. Va rog spuneti-mi care ar fi pasii de urmat, ce acte si unde se depun pentru a deschide procesul, pot ajunge sa cer un avocat din oficiu ?
Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Duminică, 31 Martie 2013 Lian Iacob,
Mai intai va trebui sa parcurgeti procedura medierii, apoi - daca partea nu se prezinta sau nu ajungeti la un acord - veti promova actiune in instanta, solicitand evacuarea. Veti depune acte de proprietate, contract si veti administra probe pe temeinicia motivelor de evacuare.
Veti putea solicita si acordarea ajutorului public judiciar sub forma asistentei juridice prin desemnarea unui avocat din oficiu.Va aprecia instanta daca va acorda acest ajutor, in functie de actele pe care le veti depune.
Daca nu va descurcati cu redactarea actiunii, atunci veti putea solicita Baroului de avocati din localitate desemnarea unui avocat din oficiu care sa va redacteze actiunea.
Doamna, va multumesc pentru raspuns!
Doresc evacuarea unei societati care isi desfasoara activitatea intr-una din cam ap meu. Initial am trimis o notificare scrisa, apoi am incercat la mediator.fara rezultat.de 10 ani firma nu plateste chirie, iar de 5 ani sta abuziv. Am adunat ca si proba facturile restante la compania electrica pe care le-am platit in numele lor.
Deci, nu-mi ramane decat sa ma prezint la arhiva sau biroul de informatii sa depun cererea de chemare in instanta? Pot solicita daune materiale?