buna ziua.momentan sunt in concediu pentru cresterea si ingrijirea copilului si primes lunar 600lei indemnizatie.daca m-as angaja(legal,cu carte de munca) inainte de a implini copilul doi ani ce suma as mai primi ca stimulent?multumesc.
buna ziua .fiind vorba tot de o mostenire am sa-mi scriu si eu aici problema.tatal meu a decedat in urma cu 2 saptamani.el detinea un teren pentru care am inteles ca trebuie sa deschidem succesiunea in timp de 30 zile de la deces,altfel vom fi amendati si vom plati mai mult.este adevarat?
iar a doua intrebare este:terenul se va imparti in mod egal la mostenitori(suntem 4 frati si mama) sau mama va primi jumatate si cealalta jumatate se va imparti intre frati?
va multumesc.
buna ziua.am sa va fac cunoscut cazul meu si sper ca dumneavoastra sa ma lamuriti in ceea ce priveste problema mea.
este vorba de o casa primita mostenire si la care au dreptul 4 mostenitori.in momentul in care s-a facut partajarea s-au trecut in acte numai numele mostenitorilor de drept nu si a sotiilor(sotilor) acestora.unul dintre mostenitoi e si tatal meu care a facut act de vanzare-cumparere cu sora lui(una din cele 4 mostenitoare) cu conditia sa fie ingrijit pana la moarte.mentionez ca parintii mei sunt separati fara acte de 3 ani iar tatal meu a locuit doar el cu sora lui in casa respectiva.
intrebarea mea e daca tatal meu putea sa-si vanda partea de casa surorii lui fara semnatura mamei mele.deci ei sunt casatoriti de mai bine de 25 ani,doar ca acum 3 ani s-au separat.
de curand tatal meu a decedat si vreau sa stiu daca sora lui a facut totul legal,mentionez ca tatal meu a semnat actul in prezenta unui notar in momentul in care se afla in spital si tocmai fusese diagnosticat cu cancer.
va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra.