avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Activitate enculescu

Activitate enculescu

Am cumparat cu chitanta de mana un teren de vreo 200mp pe care acum am ogradina de zarzavaturi cu fantana. Am platit cand am facut chitanta de mana prin 1998 si am avut si martori. Batrana de la care am cumparat a murit. Intre timp eu am facut si cadastru pe teren pentru a face actele cu mostenitorii. Am fost dispus sa le mai dau ceva bani, le am platit si impozitele pe teren la primaria iar acestia terciverteaza de vreo 2 ani sa faca actele (nu stiu motivele). Pot sa ii dau in judecata pentru a avea acte pe teren. Nu vreau sa risc pentru ca pe teren am contruit si un solar. Astept raspuns!!
Discuție Dupa pensionare
Am varsta de pensionare si lucrez in sistemul bugetar in cadrul unei primarii. Va intreb daca dupa indeplinirea conditiilor de pensionare mai am dreptul sa lucrez in continuare la primarie. Exista vreo forma juridica de angajare in conditiile actuale?
Răspuns la discuția concediul pt nasterea copilului
si ce se intampla daca nu vor si ma pun nemotivat?
Am devenit tatic pe 16.09.2010. |Pe 17.09 am depus la serviciu o cerere prin care solicit 5 zile libere pt nasterea copilului. Am argumentat cu CCM la niv national 2007-2010 si Legea concediului paternal L 210/1999. Am dat nr de inrtegistrare cererii iar sefa de personal ma suna si imi spune ca de fat in contractul colectiv la nivel de unitate sunt prevazute 2 zile libere, contract inregistrat la ITM. Doresc o parere a unui specialist. Mentionez ca am indemnato sa imi trimita un raspuns oficial. Dar daca mi se aproba doar 2 zile si eu stau 5 in concediu. Astept raspuns urgent. Va multumesc!!
Răspuns la discuția PFA oug 58/2010
eu platesc la norma fixa de venit. Este estimat pe an la 8000ron . din acesta se opreste 16% impozit pe venit. Cum se opreste somajul si pensia??
Discuție PFA oug 58/2010
Sunt PFA care plateste impozit la norma fixa de venit (finantele imi stabilesc la inceputul anul un venit preconizat si la acela platesc 16%) si sunt si salariat cu norma intreaga. Platesc casa de sanatate trimestrial in functie de venitul stabilit de finante. eu pot sa facturez mai mult sau mai putin decat venitul estimat. intrebare: platesc somaj si pensii si daca da in functie de ce? eu pot sa tai 1000 de facturi intr-un an sa nici una.
Hg 1588/2007
Art. 44. — (1) Cheltuielile pe cota-parte indiviza de proprietate reprezinta cheltuielile asociatiei cu privire
Ia proprietatea comuna, cu privire Ia: fondul sau fondunile pentru Iucrari de intretinere, service, reparatii
si, dupa caz, de consolidare, reabilitare, eficienta energetica, modernizare Ia partile de constructii si
instaIatii aflate in si pe proprietatea comuna, astfel cum este descrisa in cartea tehnica a constructiei si in
acordul de asociere: subsolul; conductele de distnibutie si coloanele instalatiilor de apa, canalizare,
incalzire, energie electnica; casa scarii; podul; spalatoria; uscatoria; terasa; ascensorul; intenfonul —
partea de instaIatie de pe proprietatea comuna; centrala termica proprie; crematoriul; tubulatura de
evacuare a deseurilor menajere; structura de rezistenta; fatadele; acoperisuI si altele asemenea, conform
prevedenilor din acordul de asociere; personalul angajat sau contractat al asociatiei: salarii sau remuneratii
pentru administrator, contabil, casier, instalator, electrician, portar, cheltuieli pentru curatenie etc.;
indemnizatii acordate membrilor asociatiei de proprietari or persoanelor alese: presedintele, membrii
comitetului executiv si ai comisiei de cenzori; prime; credite bancare; ccntracte sau poIite de asigurari;
alte servicii administrative catre proprietatea comuna.

Eu inteleg ca activitatea de curatenie se plateste la cota indiviza
Doresc sa imi spuneti cum se poate platii femeia de serviciu conform legii? la suprafata, la partament, la persoane???
Doresc sa ma debransez de la sistemul de termoficare. Locuiesc in craiova iar din 2009 sa dat o hotarare de consiliu local prin care se stabilesc zonele unitare de termoficare. Blocul in care locuiesc se gaseste in astfel de zona iar cei de la regia de termoficare nu vor sa imi dea acordul de debransare. Am cumparat si centrala dar nu stiu ce sa fac. Am auzit ca trebuie contestata acea hotarare. Astept un raspuns. Va multumesc!
Doresc sa ma debransez de la sistemul de termoficare. Locuiesc in craiova iar din 2009 sa dat o hotarare de consiliu local prin care se stabilesc zonele unitare de termoficare. Blocul in care locuiesc se gaseste in astfel de zona iar cei de la regia de termoficare nu vor sa imi dea acordul de debransare. Am cumparat si centrala dar nu stiu ce sa fac. Am auzit ca trebuie contestata acea hotarare. Astept un raspuns. Va multumesc!