avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Activitate Ani1959

Activitate Ani1959

Buna ziua,
In 2019, am cumparat un spatiu comercial nefinisat, pe firma, intr-un bloc nou. La cumparare nu am platit TVA, tranzactia a fost cu taxare inversa. Intre timp, am facut toate finisarile necesare. Doresc sa il vand si as vrea sa stiu care ar fi procentul de TVA pe care va trebui sa il platesc la stat. In caz ca cumparatorul este platitor de TVA, am inteles ca tranzactia se poate face tot prin taxare inversa, deci nu se plateste TVA. Dar daca este persoana fizica ? Se plateste 19% ? Un astfel de procent ar ridica mult costul deoarece trebuie sa-l includ in pret ! Va multumesc anticipat pt raspuns.
Buna ziua, Suntem 3 frati, dintre care o sora in SUA, care are mari probleme de discernamant. In plus este agresiva. Am vandut apartamentul mostenit de la parinti, in CF figurand fiecare cu o cota parte inclusiv ea. Bineinteles ca isi revendica partea in mod agresiv, amenintandu-ne chiar cu moartea. Trebuie sa soseasca in tara in 12 zile. Ne temem pt mama, are 58 ani si la activ 2 preinfarcturi ! Un scandal ar putea-o omori ! Marea problema e lipsa ei de judecata. Imprumuta bani la diverse persoane care nu-i mai returneaza. Este neglijenta cu privirea la igiena si aparenta ei. Sufera de obsesia cumparaturilor, adunand cantitati uriase de obiecte, haine etc nefolositoare pe care le trimite pe la diverse persoane in tara pt depozitare. La noi a umplut debaralele. Se pare ca are si un dosar medical in SUA pt probleme de comportament In aceste conditii, daca isi primeste partea, va ramane fara nici un ban, deci pe drumuri in curand. Ce ne sfatuiti sa facem? Multumim din suflet pt ajutor.
Buna ziua,
In 2019, am cumparat pe SRL (platitor de TVA), un spatiu comercial intr-un bloc nou, Nu am platit TVA la cumparare, s-a facut taxare inversa. Acum, daca vreau sa il vand, iar cumparatorul este persoana fizica, va trebui ca acesta sa plateasca TVA?
Multumesc mult.
Dar cum ramane cu destinatia totusi? Imi cere sa schimb din spatiu comercial in spatiu cu acces public, care sunt acelasi lucru (comercial este deja cu acces public, nu poate fi altfel !). Daca vor treaba asta nu au decat sa schimbe "destinatia" fara sa mai cer acordul vecinilor. Vecinii cand si-au cumparat apartamentul au stiut f bine ca se vor invecina cu un spatiu comercial. De ce trebuie sa le cer acordul ca sa-mi folosesc bunul dobandit legal pt care platesc impozit la primarie ? Este un procedeu abuziv si aberant ! Multumesc
Buna ziua, Detin un spatiu comercial la parterul unui bloc nou care este in acte (si din proiect) spatiu comercial. In acest spatiu, doresc sa deschid un salon de masaj (intretinere corporala). Am cerut autorizatie de la primarie, iar aceasta imi cere sa schimb destinatia din "spatiu comercial" in "spatiu cu acces public" (de parca spatiul comercial nu ar fi cu acces public !!!). Pt schimbarea de destinatie, primaria imi cere acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari. Am obtinut doar de la 2 (plus de la asociatia de proprietari), al 3 lea nu vrea sa il dea. Primaria invoca art 40 din legea 196/2018, insa aceasta lege, si chiar articolul 40 face referinta la apartamente si spatiile comune dintr-un bloc de locuinte, nu la spatii comerciale. Titlul art 40 este: Art 40 Modul de utilizare a proprietății individuale și a părților comune | Lege 196/2018.
Primaria nu vrea sa ne satisfaca cererea, incadrand un spatiu comercial ca un apartament de locuit. Ce se poate face in acest caz? Multumsc pt timpul dvs.
Buna ziua, Mentionez ca detin o casa cu destinatia locuinta , situata intr-o zona in care conform PUZului nu se pot face schimbari de destinatie. As dori sa stiu, daca in aceste conditii, pot inchiria casa unei firme. Va multumesc pentru timpul acordat.